Politie Haaglanden

Extra persbericht II

Monster, 28-11-2008

Schennispleger bekent meerdere zaken
Monster/Westland Een 45-jarige man is op dinsdag 11 november om 16.40 uur aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarigen en/of het verleiden van minderjarigen. Hij bekende zich meerdere keren schuldig te hebben gemaakt aan het plegen van ontucht met minderjarigen.

Op grond van eerdere meldingen over ontucht met kinderen door een onbekende man, vatte personeel van Politiebureau Westland dinsdag 11 november post op diverse locaties in Monster en Ter Heijde. Van de man en zijn auto was slechts een beperkt signalement bekend.

Omstreeks 16.30 uur trok de inzittende van een personenauto de aandacht van de agenten, omdat hij bij een speeltuin zijn auto parkeerde en vanuit zijn auto twee meisjes aansprak. De agenten noteerden het kenteken van de auto. Op het moment dat de man weer weg reed, spraken zij de twee achtergebleven meisjes (8 en 9 jaar oud) aan. De kinderen vertelden de agenten dat zij door de man onzedelijk benaderd waren.

Aanhouding en voorgeleiding
Direct werden de kentekengegevens van de man nagetrokken en vervolgens hielden de agenten hem op heterdaad aan, terwijl hij op weg was naar huis. De man werd vrijdag 14 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris besloot de hechtenis van de man met veertien dagen te verlengen. Hierna besloot de rechter-commissaris dat de man onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld kon worden. Indien de man de schorsende voorwaarden overtreedt, kan hij direct worden aangehouden.

Meerdere zaken
Tijdens het vervolgonderzoek dat de recherche van Politiebureau Westland instelde, bekende de man vijftien incidenten, waarbij hij contact en ontucht zocht met kinderen. Buiten de zaak waarvoor hij op heterdaad werd aangehouden, verklaarde de man over een incident in de Johannes Vermeerstraat en nog een aantal zaken op de grens tussen Monster en Ter Heijde. Ook bekende hij een zaak op de Emmastraat en de Laan van Delfland in Monster en een drietal zaken in Honselersdijk.