Gemeente Winschoten


Voorlichting COA aan wijkplatforms over locatiekeuzemogelijkheden permanent asielzoekerscentrum Winschoten.

Op donderdag 27 november zijn vertegenwoordigers van de wijkplatforms door het COA en de gemeente Winschoten geïnformeerd over de locaties die in aanmerking zouden kunnen komen voor de vestiging van het nieuwe asielzoekerscentrum.
De gemeenteraad van Winschoten heeft zich vorig jaar unaniem uitgesproken voor vestiging van een permanent asielzoekerscentrum in Winschoten. Het COA verlaat De Schutse, waar het asielzoekerscentrum nu gevestigd is, omdat de kosten voor het brandveilig maken en opknappen te hoog zijn.

Voor het COA komen vier locaties in aanmerking die nader worden onderzocht op geschiktheid. Het gaat om locaties aan de Udesweg, waar het eerste asielzoekerscentrum was gehuisvest, een plek in het stationsgebied op ongeveer dezelfde plaats als het huidige asielzoekerscentrum, de Deganed-locatie aan de Sint Vitusholt en de hoek Molenweg/Grintweg. Het COA heeft inmiddels een bouwkundig bureau de opdracht gegeven nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden en belemmeringen per locatie.

De resultaten worden voorgelegd aan de omwonenden. Mede op grond van hun gevoelens geeft het college advies aan de gemeenteraad, die uiteindelijk beslist of, en zo ja waar, er een definitief asielzoekerscentrum gevestigd wordt.