Gemeente Roermond

Samenwerkingsverband steekt website IJzeren Rijn in nieuw jasje

IJzeren Rijn door de Meinweg De officiële website van het samenwerkingsverband IJzeren Rijn Midden-Limburg, www.wakkervandeijzerenrijn.nl, is onlangs in een nieuw jasje gestoken en vandaag online gegaan. Bureau White uit Valkenswaard heeft gezorgd voor een nieuwe lay-out en een betere toegankelijkheid voor de sitebezoeker. De presentatie vond plaats in hotel Sankt Ludwig te Roerdalen, gelegen direct langs het historisch tracé van de IJzeren Rijn. De site informeert bezoekers over de inspanningen en acties van het samenwerkingsverband, die ertoe dienen dat het historisch tracé van de IJzeren Rijn niet wordt gereactiveerd en naar een goed alternatief wordt gezocht.

Op de site kan de bezoeker via een chronologisch overzicht een beeld krijgen van de geschiedenis van deze internationale goederenspoorlijn tussen Antwerpen en Duisburg. Ook de meest actuele ontwikkelingen staan hierop aangegeven. Via links komt men terecht bij de bijbehorende documenten in het archief. De site is ook interactief geworden. Via een film en bijbehorende informatie worden bezoekers geattendeerd op de mogelijkheid een mooie wandeling te maken langs de IJzeren Rijn. Zo kunnen ze direct met eigen zintuigen de daadwerkelijke leefruimte van mens en dier ervaren, die door de plannen van de Belgische overheid dreigt te worden aangetast.

Logo

De IJzeren Rijnwandeling voert zowel over Nederlands als over Duits grondgebied door nationaal park De Meinweg en de Dalheimer Busch en kan via de site worden uitgeprint. Er zijn twee startpunten voor de wandeling; één bij hotel Sankt Ludwig in Roerdalen (NL) en één bij de Dalheimer Mühle in Wegberg (D). Bij deze startpunten staan informatieborden, die de wandelaar informeren over de IJzeren Rijnwandeling en tevens voor meer achtergrondinformatie verwijzen naar de website www.wakkervandeijzerenrijn.nl. Op deze wijze worden ook mensen, die niet met de IJzeren Rijn en haar achtergrond bekend zijn, geattendeerd op de website van het samenwerkingsverband.

Publicatiedatum: 28-11-2008 Bijgewerkt: 28-11-2008