BedrijfsautoRAI

Uniek zakelijk aanbod van Kia: nieuwe Sportage Van nu verkrijgbaar, Sorento Van nog scherper geprijsd

(11/28/2008)
Kopers van een bedrijfsauto op grijs kenteken kunnen bij Kia terecht voor een uniek aanbod van speciale Van-uitvoeringen. In de eerste plaats beleeft de nieuwe Sportage Van zijn debuut. Daarnaast is de Sorento Van scherper geprijsd waardoor zakelijke rijders die nog meer ruimte en (laad)vermogen eisen optimaal bediend worden. De heer Baltus, Managing Director van Kia Nederland met een toelichting over het zakelijke aanbod: âNederland is een ondernemersland bij uitstek. Dit resulteert jaarlijks in een grote afname van bedrijfswagens door ondernemers uit het MKB. We vinden het dan ook belangrijk om in alle segmenten een oplossing te bieden voor zakelijke ondernemers. En wij zien de introductie van de nieuwe Sportage Van als een perfecte gelegenheid om ook de Sorento Van nog aantrekkelijker in de markt te zetten.â

Nieuwe Sportage Van
De vernieuwde Kia Sportage, vanaf september leverbaar, is nu ook verkrijgbaar in de speciale Van-uitvoering. Door zijn hoge aanhanggewicht, enorme laadvermogen en sterke dieselmotor is de Sportage Van de ideale oplossing voor ondernemend Nederland. Overigens staat de nieuwe Sportage Van met zijn nieuwe grille, verbeterde koplampen, nieuw ontworpen bumpers en dubbele uitlaatpijpen tevens zijn mannetje op het gebied van representativiteit en uitstraling. Daarnaast kan de koper genieten van de luxueuze standaarduitrusting met onder meer een RDS-radio CD/MP3 speler met AUX- en USB-aansluiting.

De Sportage Van wordt standaard geleverd met de 150 pk (110 kW) sterke 2.0 CRDi VGT-dieselmotor. Deze common-rail dieselmotor levert zijn maximale vermogen van 305 Nm al bij 1.800 tpm waardoor de Sportage zich ontpopt als een ideale trekauto.

De Sorento Van: beste zakelijke koop
Voor kopers die nog meer ruimte, trekkracht en vermogen nodig hebben, levert Kia de Sorento Van. De Sorento Van mag met recht uniek worden genoemd, want met de grootste kofferruimte, de meeste trekkracht, het meeste vermogen en het hoogste geremde aanhangergewicht is hij de beste zakelijke koop binnen zijn segment. De heer Baltus over de Sorento Van: âDe Sorento Van voert de lijst aan als het gaat om de belangrijkste eisen die ondernemers stellen aan hun auto. Hij beschikt over de grootste laadruimte en heeft, met maximaal 3.500 kg, het hoogste geremde aanhangergewicht. Deze zaken hebben de Sorento de afgelopen jaren tot een van de populairste autoâs gemaakt onder bedrijfsmatige kopers. Bovendien biedt de Sorento een zeer omvangrijke standaarduitrusting en een representatief uiterlijk, tegen een nu nog scherpere prijs.â

De Sorento Van wordt geleverd met de 170 pk (125 kW) sterke 2.5 CRDi VGT-dieselmotor. Deze motor voorziet de Van niet alleen over het meeste vermogen (170 pk en 392 Nm bij 2.000 tpm) binnen zijn segment, maar combineert dit tevens met de hoogste maximale trekkracht en een gunstig brandstofverbruik. Daarnaast beschikt de Sorento Van standaard over vierwielaandrijving waardoor ook de avontuurlijke ondernemer op zijn wenken wordt bediend.

Prijzen en uitrusting
De nieuwe Sportage Van is leverbaar vanaf ⬠19.495,- (exclusief BTW/BPM). Deze versie beschikt over een zeer omvangrijke standaarduitrusting met onder andere airconditioning, lichtmetalen velgen, geïntegreerde radio/CD/MP3-speler en een verchroomde uitlaat aan beide zijden.

Om de sterke punten van de Sorento Van nog meer kracht bij te zetten is dit model nu nog scherper geprijsd. De Sorento in Van-uitvoering is leverbaar vanaf ⬠22.995,- (exclusief BTW/BPM). Ook dit Kia-model beschikt over een omvangrijke standaarduitrusting met onder meer airconditioning, lichtmetalen velgen, gordijnairbags en vierwielaandrijving. Deze standaarduitrusting in combinatie met het hoogste geremde aanhangerwicht en de grootste laadruimte maakt de Sorento Van tot de beste aanbieding in zijn segment.