Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


28 nov 2008

Eretitel Beste Praktijkopleider 2008 dit jaar naar Kemo Rizvic

Op 27 november maakten de jury van Kenteq en het Maas Geesteranus Fonds in Lelystad de winnaar bekend van de jaarlijkse verkiezing Beste Praktijkopleider. Deze eretitel gaat dit jaar naar Kemo Rizvic, werkzaam bij KLM Engineering & Maintenance gevestigd in Schiphol-Oost. De jury verleent hem deze titel omdat hij heeft aangetoond continu op zoek te zijn naar mogelijkheden om nieuwe vormen toe te passen om kennis over te brengen en kennis te verdiepen.

Tijdens ons bedrijfsbezoek troffen wij een zeer sociaal bewogen vakman die leerlingen niet alleen zijn technische kennis overbrengt maar ook competenties als samenwerken, collegialiteit en verantwoordelijkheidsgevoel. Leerlingen worden door hem voortdurend uitgedaagd en moeten bedacht zijn op een praktijkopleider die het uiterste van hen vraagt. Continu wordt door deze praktijkopleider onderzocht of het mogelijk is nieuwe vormen toe te passen om kennis over te brengen en om kennis te verdiepen, verklaarde juryvoorzitter Jan Daams.
Rizvic kreeg een award, een oorkonde, een vergulde legpenning en een bedrag van 2.000 euro.

Op de tweede plaats eindigde Harry van Noorloos van de firma De Klerk Werktuigbouw en Staalconstructies BV gevestigd in Werkendam. De jury was onder de indruk van het feit dat Van Noorloos zijn leerlingen voortdurend weet te motiveren om door te gaan met opleidingen en dat hij ze weet te behouden voor het vak. Debet hieraan zijn de persoonlijke band die hij aangaat met zijn pupillen, een goed stappenplan, een intensieve begeleiding en contact met de ouders. Naast zijn taken binnen het bedrijf geeft hij extern les zodat zijn vakmanschap ook buiten het bedrijf wordt overgedragen. Van Noorloos ontving een oorkonde, een verzilverde legpenning en een bedrag van 1.000 euro.

De derde plaats was voor Adri Schepers van de firma Melamo BV gevestigd in Helmond.
Binnen het bedrijf heeft deze ervaren praktijkopleider gezorgd voor brede opleidings-mogelijkheden voor zijn leerlingen. De jury trof een vakman van het hoogste niveau die zorgt voor binding tussen bedrijf en leerling. Die door zijn intensieve begeleiding, ook op andere afdelingen, zorgt voor een opleidingskwaliteit die continu gewaarborgd is.
Schepers ontving een oorkonde, een bronzen legpenning en een bedrag van 500 euro.

De jury
De jury bestaat uit leden van het bestuur van de Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds: J. Eijkelenboom (Kenteq), H.J. Grotenhuis (Kenteq), J.F.P. Daams (DAF Trucks), F.A. Maas Geesteranus en P.J.E. Maas Geesteranus, W.I.J. van der Veere (Uneto-VNI), A.C.A. Verhoeven (Metaalunie).

Organiserende partijen

Kenteq
Kenteq is het kenniscentrum voor technisch vakmanschap. Kenteq ontwikkelt en vertaalt kennis en draagt die over aan zijn klanten in de techniek als een soort kennismakelaar. Techniek is het speelveld; de wortels liggen diep in de installatie, metaal en elektro. De insteek die Kenteq kiest is die van de loopbaan van vakmensen. Kenteq Kenniscentrum richt zich op het onderhouden van en informeren en adviseren over de kwalificatiestructuur, het verzamelen en verstrekken van arbeidsmarktinformatie, het bieden van opleidingsadvies en begeleiding van leerlingen. Kenteq Training en Advies is aanbieder van cursussen, leermiddelen, examens en employabilitytrajecten.

Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds
Deze stichting viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan en houdt de herinnering levend aan wijlen ir. W. Maas Geesteranus en zijn bijzondere verdiensten voor de ontwikkeling van het beroepsonderwijs en de vakopleiding voor jongeren. Vakmanschap en persoonlijke kwaliteiten beschouwde hij als onlosmakelijk verbonden. De met Kenteq samenwerkende stichting kent elk jaar prijzen toe aan praktijkopleiders met een bijzondere staat van dienst en treedt op als jury bij de verkiezing van Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van het jaar.


*

*

*

*

*


* verschillende data 2008 en 2009
Wegwijs in de wereld van creatieve technologie in educatie

* 27, 28-11 en 12-12-2008
3-daagse training Curriculumontwikkeling
* 28-11-2008
Meer meertalenbeleid!