Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


28 nov 2008

AAE B.V. wint verkiezing Beste Leerbedrijf Kenteq 2008

Op 27 november maakten de jury van Kenteq en het Maas Geesteranus Fonds in Lelystad de winnaar bekend van de jaarlijkse verkiezing Beste Leerbedrijf. De jury koos dit jaar unaniem voor het hightech leerbedrijf AAE B.V. gevestigd in Helmond. Op basis van zowel een maatschappelijke, branchegerelateerde als bedrijfsmatige betrokkenheid laat AAE B.V. aan potentiële leerlingen en hun ouders zien dat leren en werken in de techniek leuk is.

AAE B.V. is op een heel breed gebied bezig met opleiden en het kweken van interesse voor techniek bij de jeugd. Ouders en leerkrachten worden nadrukkelijk betrokken bij de keuze voor een technische opleiding en bij het opleidingsproces binnen dit bedrijf. Het bedrijf heeft de jury ervan overtuigd dat zij kennisopbouw erg belangrijk vindt. Opleiden, begeleiden en stimuleren van junior en senior vakmensen maakt daarom al jarenlang onderdeel uit van de bedrijfsstrategie en dat is duidelijk zichtbaar in de cultuur bij dit bedrijf, verklaarde juryvoorzitter Jan Daams de keuze voor AAE B.V.

William Pijnenburg, directeur van AAE B.V. ontving uit handen van de juryvoorzitter de award, de oorkonde en een bedrag van 2.500 euro.

Naast AAE B.V. waren de bedrijven Hoppenbrouwers Elektrotechniek b.v. uit Udenhout en PMB UVA International bv uit Eindhoven genomineerd. Zij ontvingen een ingelijste oorkonde.

De jury
De jury bestaat uit leden van het bestuur van de Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds: J. Eijkelenboom (Kenteq), H.J. Grotenhuis (Kenteq), J.F.P. Daams (DAF Trucks), F.A. Maas Geesteranus en P.J.E. Maas Geesteranus, W.I.J. van der Veere (Uneto-VNI), A.C.A. Verhoeven (Metaalunie).

Organiserende partijen

Kenteq
Kenteq is het kenniscentrum voor technisch vakmanschap. Kenteq ontwikkelt en vertaalt kennis en draagt die over aan zijn klanten in de techniek als een soort kennismakelaar. Techniek is het speelveld; de wortels liggen diep in de installatie, metaal en elektro. De insteek die Kenteq kiest is die van de loopbaan van vakmensen. Kenteq Kenniscentrum richt zich op het onderhouden van en informeren en adviseren over de kwalificatiestructuur, het verzamelen en verstrekken van arbeidsmarktinformatie, het bieden van opleidingsadvies en begeleiding van leerlingen. Kenteq Training en Advies is aanbieder van cursussen, leermiddelen, examens en employabilitytrajecten.

Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds
Deze stichting, opgericht in 1948, houdt de herinnering levend aan wijlen ir. W. Maas Geesteranus en zijn bijzondere verdiensten voor de ontwikkeling van het beroepsonderwijs en de vakopleiding voor jongeren. Vakmanschap en persoonlijke kwaliteiten beschouwde hij als onlosmakelijk verbonden. De met Kenteq samenwerkende stichting kent elk jaar prijzen toe aan praktijkopleiders met een bijzondere staat van dienst en treedt op als jury bij de verkiezing van Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van het jaar.