Jean-Louis Laurens nieuw lid Management Board van de Robeco Groep

28/11/2008 16:38

Robeco Groep

Jean-Louis Laurens (54) treedt per 1 december toe tot de Management Board van Robeco, waar hij verantwoordelijk wordt voor de mainstream vermogensbeheeractiviteiten. Laurens is nu nog hoofd van Robeco Frankrijk; deze verantwoordelijkheid zal hij overdragen aan zijn managementteam. De benoeming is onder voorbehoud van toestemming van de toezichthouders. Zijn komst valt samen met een reorganisatie van de topstructuur van Robeco. Robeco verlaat het business-unitmodel, daarvoor komt voor het kernbedrijf een functioneel organisatiemodel in de plaats. CEO George Möller: "Bij een geïntegreerde internationale aanpak past een functioneel model."

Naast George Möller en Jean-Louis Laurens bestaat de Management Board van Robeco uit de volgende personen. Leni Boeren komt op de nieuwe COO positie. In deze functie wordt zij verantwoordelijk voor ICT en de back-officeactiviteiten. Een goede infrastructuur geeft Robeco een stevige uitgangspositie voor de consolidatieslag in de vermogensbeheerindustrie. Boeren blijft verantwoordelijk voor Robeco Direct. Sander van Eijkern blijft leiding geven aan alternative en sustainable investments. Robeco wil een leider op deze gebieden worden. Constant Korthout blijft CFO. De marketing-, sales- en distributieactiviteiten van de groep gaan aan Frank Kusse rapporteren.

De huidige manager van de business unit RAM, Niek Molenaar, verlaat Robeco. George Möller: "Niek heeft een hele lange en mooie staat van dienst bij Robeco. Ik bedank Niek voor zijn jarenlange inzet." Niek Molenaar voegt er aan toe: "Er is besloten dat Robeco functioneel wordt georganiseerd. In het nieuwe organisatieplaatje is geen positie die ik passend vind. Daarmee komt voor mij een einde aan een carrière van bijna 22 jaar bij Robeco. Met alle ervaring die ik heb opgedaan, ga ik mij zo spoedig mogelijk oriënteren op een nieuwe professionele uitdaging."

Over Robeco

Robeco, opgericht in Rotterdam in 1929, biedt beleggingsproducten en -diensten voor institutionele en particuliere beleggers wereldwijd. Het beheerd vermogen bedraagt circa EUR 146 miljard (per 31 december 2007).

Het productaanbod omvat aandelen- en vastrentende beleggingen, geldmarktfondsen en alternative investments, waaronder private equity, hedgefondsen en gestructureerde producten. De verschillende strategieën worden beheerd in Rotterdam (hoofdkantoor), Boston, Hongkong, New York en Parijs.

Voor institutionele en zakelijke klanten heeft Robeco kantoren in Bahrein, België, China, Duitsland, Frankrijk, Japan, Luxemburg, Polen, Spanje, de Verenigde Staten en Zwitserland. Robeco heeft een banklicentie in Frankrijk en Nederland, waar rechtstreeks aan particuliere klanten wordt verkocht.

Robeco heeft een belang van 100% in Corestone in Zug (Zwitserland), Harbor Capital Advisors in Chicago en in Transtrend in Rotterdam. Verder heeft Robeco belangen in SAM Group (circa 60%) in Zürich, in Canara Robeco Asset Management (49%) in Mumbai, en in AIM (40%) in Rijmenam (België).

Robeco is onderdeel van de Rabobank Groep, wereldwijd een van de weinige particuliere banken met de hoogste kredietwaardigheidbeoordeling van Moody's en Standard & Poor's. Daarnaast heeft Rabobank de hoogste 'sustainability cluster score', een beoordeling van de mens- en milieuvriendelijkheid van een organisatie, binnen de bancaire sector.