Gemeente Zoetermeer

Chapeau voor Fred Lindner

De heer Fred Lindner krijgt een chapeau beeld voor zijn inzet in de wijk Driemanspolder. Wijkwethouder Frans Muijzers overhandigt het beeld vrijdag 28 november om 16.00 uur in de wijkpost Centrum.

De heer Lindner (78 jaar) woont sinds 1991 aan de Dunantstraat waar hij al deze jaren voor een leefbare omgeving zorgt. Regelmatig is hij bezig met het verwijderen van zwerfvuil in en rond de flat en houdt hij een oogje in het zeil. Enkele jaren geleden belandde hij tijdens een van zijn rondes, door toedoen van een ander, in het ziekenhuis. Na de revalidatie heeft hij zijn oude rol weer opgepakt en met de prikstok zijn gevecht tegen het zwerfvuil voortgezet.

Chapeau beeld
Het Chapeau beeld is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in de wijk; mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving laten zien. Elke maand ontvangt een inwoner (of -organisatie) van een andere wijk een beeld.