Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Sluiskant, Leidschendam

Leidschendam-Voorburg, 28 november 2008

Brandweer beperkt brand in slooppanden

Leidschendam-Voorburg In een sloopwoning aan de Sluiskant in Leidschendam heeft begin deze middag een uitslaande brand gewoed. Vanwege de uitbreidingskansen aan weerszijden van het pand heeft de brandweer de brand met meerdere bluseenheden bestreden. Uiteindelijk is de brand beperkt gebleven tot het pand waar deze ontstond en nauwelijks uitgebreid naar de buurpanden. Brandstichting wordt als oorzaak niet uitgesloten. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Diverse omstanders en omwonenden meldden de brand aan de alarmcentrale. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer een rijtje van drie slooppanden aan, waarvan de middelste brandde. Gezien de staat en leeftijd van de bouwwerken, hield de brandweer rekening met een uitbreiding aan weerszijden. Om diezelfde reden, gecombineerd met mogelijke aantasting van de constructie door de brand, zijn de gebouwen enkel van buiten benaderd. Inspectie van de panden heeft daarom plaatsgevonden door ramen, deuren en van bovenaf. Hierbij zijn geen personen aangetroffen.

Vanwege de rook is een aantal winkels in de buurt van de brand tijdelijk gesloten. De Damhouderstraat en het Damplein zijn geruime tijd afgesloten geweest.

Een duidelijke oorzaak van de brand is op dit moment niet te geven, waardoor brandstichting tot de mogelijkheden behoort. De technische recherche bekijkt in samenwerking met bouw- en woningtoezicht of een onderzoek naar de oorzaak veilig uit te voeren en noodzakelijk is.

Voor het rijtje panden bestond al een sloop- en renovatieplan. Bouw- en woningtoezicht beziet nu of dit plan ongewijzigd wordt voortgezet of dat er aanpassingen van het plan nodig zijn. Zodra de gemeente hier meer duidelijkheid over heeft, kunt u dat vinden op de website www.leidschendam-voorburg.nl