Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - tasjesdieven aangehouden


Op donderdagmorgen 27 november hebben een groepje jongens een 60-jarige vrouw uit Apeldoorn aan de Kooikersdreef beroofd van haar tasje. De vrouw ging op haar fiets achter de daders aan en werd daarbij geholpen door een andere fietsende dame.
Door meerdere tips kon de politie even later vier minderjarige jongens aanhouden.


De diefstal vond omstreeks 11:30 uur plaats. De jongens renden weg richting de Heemradenlaan. De Apeldoornse vrouw alarmeerde getuigen dat haar tasje was ontvreemd.


Eén fietsende getuige belde de politie en gaf de signalementen door van de daders die het matenpark ingevlucht waren.


De politie zocht vervolgens met meerdere eenheden naar de tassendieven. Na een nieuwe tip werd een 14-jarige jongeman uit Eerbeek aangehouden en kort daarna konden ook een 16-jarige jongen uit Apeldoorn, een 14-jarige jongen uit Klarenbeek en een 14-jarige jongeman uit Loenen worden aangehouden. De politie heeft het viertal overgebracht naar het politiebureau en werden voor nader verhoord ingesloten. De ouders zijn door de politie ingelicht. Ze zijn in de loop van vrijdag op vrije voeten gesteld.


Apeldoorn - winkeldief aangehouden


De politie heeft donderdagmiddag een 24-jarige Apeldoorner aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een flesje parfum weggenomen uit een warenhuis aan de Hoofdstraat van Apeldoorn.


De man werd betrapt door het winkelpersoneel. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - Diefstal uit woning


Op donderdagavond 27 november is er ingebroken in een woning aan de Faunastraat in Apeldoorn. Er zijn onder andere sierraden weggenomen.


De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 22:30 en 23:15 uur. Twee bewoners waren thuis tijdens de insluiping. Men is vermoedelijk binnengekomen door een openstaand raam. Bij de thuiskomst van de derde bewoner werd de diefstal ontdekt. De politie heeft de insluiping en diefstal in onderzoek.


Apeldoorn - beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 november een 20-jarige autobestuurder uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 00:45 uur gecontroleerd aan de Deventerstraat in Apeldoorn. De automobilist viel op doordat hij geen verlichting aan had. Uit een blaasproef op straat bleek de man te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij een promillage te hebben van 1.1 promille. De man is beginnend bestuurder, zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.


EINDE BERICHTEN