Politie Noord- en Oost Gelderland

Elspeet - fietster gewond na aanrijding met auto


Een 17-jarige fietsster uit Elspeet is donderdagmiddag 27 november gewond geraakt na een aanrijding met een 30-jarige automobilist. De fietsster kwam ten val en liep letsel op aan haar knie.


Het ongeval gebeurde omstreeks 13:40 uur. De automobilist reed over de Vierthouterweg en wilde op de kruising met de Uddelerweg rechtsaf slaan. Hij zag daarbij de fietsster vermoedelijk over het hoofd. De fietsster kwam ten val en raakte gewond aan haar knie. Een ambulance heeft haar overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - inbraak in bungalow


Op donderdagmiddag 27 november werd er een inbraak ontdekt aan de Fokko Kortlanglaan in Harderwijk. De inbraak werd ontdekt na een melding van een verdachte situatie door een getuige. Er is een geldbedrag buit gemaakt.


De politie kreeg de melding omstreeks 14:00 uur. Een getuige zag twee jongemannen lopen op het erf van het perceel en vond dat verdacht. Toen de politie ter plaatse kwam bleken de jongens niet meer aanwezig. Wel bleek er te zijn ingebroken. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Het pand is doorzocht en er is een geldbedrag buit gemaakt. Of de twee jongens iets met de inbraak te maken hebben wordt onderzocht.


Hattem - ongeval op A28, bestuurder bleek onder invloed


Op donderdagavond 27 november vond er een aanrijding plaats op de A28 bij de aansluiting N50/A50 richting Zwolle. De automobilist kwam in botsing met een vrachtauto na een rijstrookwisseling.


Het ongeval gebeurde omstreeks 18:50 uur. Door een rijstrookwisseling van een vrachtwagen moest de 42-jarige automobilist uit Raalte uitwijken. Na een stuurcorrectie botste hij daarbij tegen de vrachtauto. Na de aanrijding bleek uit een blaasproef op straat, dat de Raaltenaar onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij een promillage te hebben van 0.9. De man kreeg een boete en een rijverbod. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


Epe - inbreker op heterdaad betrapt


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 november een 27-jarige man uit Epe aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak.


De politie kreeg de melding omstreeks 05:45 uur. Getuigen hadden geluiden gehoord in een woning aan de Hoofdstraat in Epe. Ter plaatse troffen de agenten de inbreker in de woning aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Epenaar is ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Epe - snelheidscontrole 30 km-zone


De politie heeft woensdagmiddag 26 november een snelheidscontrole gehouden aan de Hoge Weerd in Epe. Ter plaatse geldt een 30-km zone. Van de 85 passerende voertuigen reden er 51 te snel.


De controle werd gehouden tussen 14:15 en 15:30 uur. De Hoge Weerd is een 30 kilometerweg waar ook een school gevestigd is. Er werden 51 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 56 kilometer per uur.


EINDE BERICHT

-----------------------



---- --