Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - Onder invloed achter het stuur


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 november een 74-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 00.30 uur staande gehouden op de Bevrijdingsstraat in Doetinchem. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,6. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Borculo - Jongens aangehouden voor brand prullenbak


Twee jongens in de leeftijd van 15 en 17 jaar zijn donderdag 27 november aangehouden voor het in brand steken van een prullenbak.


De 15-jarige jongen uit Lochem en de 17-jarige jongen uit Haaksbergen werden omstreeks 15.30 uur door een dorpswacht betrapt en staande gehouden. De politie kwam ter plaatste en heeft de jongens overgebracht naar het politiebureau. Ze worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd. Mocht er schade zijn ontstaan, dan zal dit naar verwachting op de beide jongens worden verhaald.


Doetinchem - Diefstal auto


Een 70-jarige inwoner uit Ulft heeft donderdag 27 november aangifte bij de politie gedaan van diefstal van zijn auto.


De diefstal is gebeurd op donderdag 27 november tussen 09.15 uur en 21.15 uur. De auto, een grijze Mazda Primacy met kenteken 10-GS-LX, stond geparkeerd aan de Broekweg achter het NS station in Doetinchem. De auto staat intussen internationaal als gestolen gesignaleerd.


Gaanderen - Winkeldief aangehouden


De politie heeft donderdag 27 november een 51-jarige man uit Varsseveld aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Hoofdstraat in Gaanderen.


De man werd omstreeks 19.30 uur betrapt door winkelpersoneel op diefstal van verschillende goederen. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor de verhoor. De man kon zijn weg vervolgen met een boete.


Terborg - Auto over de kop


Een 42-jarige man uit Terborg is donderdag 27 november met zijn auto over de kop geslagen. De man raakte niet gewond.


De man reed omstreeks 13.30 uur over de Stationsweg komende uit de richting van Gaanderen, toen hij de controle over zijn voertuig verloor. Hierdoor botste de man tegen een lantaarnpaal en sloeg de auto over de kop. De ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse en heeft de man onderzocht.


Doesburg - Onder invloed op bromfiets


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 november omstreeks 03.30 uur een 22-jarige man uit Doesburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op zijn bromfiets.


De man werd staande gehouden op de Zomerweg in Doesburg. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,7 blies. De man is met een boete en een rijverbod heengezonden.


Doetinchem - Inbraak bedrijf


In een bedrijf aan de Groot Hagen in Doetinchem is tussen woensdag 26 november 17.30 uur en donderdag 27 november 08.30 uur ingebroken.


Men kwam binnen door een ruit te forceren. Weggenomen werd een geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.


Doetinchem - Alcohol- en verkeerscontrole


De politie heeft donderdagavond 28 november een alcohol- en verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Doetinchem.
Bekeurd werd onder meer voor de volgende zaken: 2x geen gordel, 2x verkeerd parkeren, 1x rijden onder invloed en 1x fietsverlichting. In totaal werden er 212 blaastesten afgenomen.
Een 22-jarige man uit Doesburg raakte zijn rijbewijs kwijt toen hij verschillende verkeersovertredingen maakte en niet wilde stoppen na een stopteken. De man werd uiteindelijk klemgereden op de Liemersweg, waar hij werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


Doetinchem - Man aangehouden na vernieling


Een 31-jarige man uit Doetinchem is donderdag 27 november aangehouden voor het inslaan van een autoruit.


Om nog onduidelijke reden ontstond er omstreeks 14.30 uur aan de Leliestraat in Doetinchem een conflict tussen de 31-jarige man en een 55-jarige man uit Driel. De 31-jarige man sloeg vervolgens de autoruit in de van de 55-jarige man in, terwijl deze in de auto zat. De 55-jarige liep hierbij licht letsel op. De 31-jarige man is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.



---- --