Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 28-11-2008

Internet
WWW.TOP-X.N

JONGEREN KIEZEN POLITICUS VAN HET JAAR 2008

Jongeren in Nederland kiezen de komende twee weken de beste politicus van 2008. Deze online-verkiezing is het initiatief van Coolpolitics, NOS Headlines en Top-X, het jongerenpanel van EÉNVANDAAG. De uitslag van de enquête wordt bekend gemaakt op zaterdag 13 december.

Naast de verkiezing van Politicus van het Jaar 2008, geven de jongeren in het onderzoek ook aan welke ministers zij kennen, in welke mate zij in politiek zijn geïnteresseerd en hoeveel vertrouwen zij hebben in het kabinet. Wat is de eerste associatie van jongeren bij politiek? Is dat strijd en vergaderen of eerder spannend, leuk en belangrijk?

Ook spreken zij zich uit over het belangrijkste nieuws van 2008, zoals bijvoorbeeld het rookverbod in de horeca, de discussie over de seksuele moraal, de eerste zwarte Amerikaanse president, de film Fitna en de keuze voor Aboutaleb als nieuwe burgemeester van Rotterdam.

Jongeren krijgen tevens de vraag wie volgens hen de meeste macht heeft in Nederland. Ze kunnen kiezen uit onder meer de politie, de politiek, de media, de grote bedrijven en de ambtenaren.

De enquête is te vinden op www.top-x.nl




EenVandaag