Provincie Overijssel

Persbericht 08-131

Zwolle, 28 november 2008

Professor Zijm Officier in de Orde van Oranje-Nassau Scheidend UT-rector geridderd

Prof. dr. W.H.M. Zijm, de scheidende rector magnificus van de Universiteit Twente, is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanmiddag kreeg hij de bijbehorende versierselen opgespeld door de commissaris van de Koningin, de heer mr G.J. Jansen.

Professor Zijm (1952) heeft gedurende zijn wetenschappelijke loopbaan veel bestuurlijke functies en taken vervuld. Aan de Universiteit Twente was hij onder meer wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT) en decaan van de faculteit Elektrotechniek, Informatica en Toegepaste Wiskunde, alvorens hij de functie van rector magnificus van de UT in 2005 aanvaardde.

Als rector magnificus van de UT zette professor Zijm zich met succes in voor de intensievere samenwerking tussen de drie Nederlandse technische universiteiten. Hij stond mede aan de basis van de vijf centers of excellence, die de kern vormen van het 3TU-onderzoek, waarmee Nederland meedoet aan de internationale top. Ook bevorderde hij de samenwerking tussen de drie technische universiteiten, TNO en de grote technologische instituten in Nederland.

Naast zijn bestuurlijke taken speelt professor Zijm een internationale rol in zijn eigen vakgebied: operationeel onderzoek en management. Zijm blijft als hoogleraar aan de Universiteit Twente verbonden.

Voor de redactie
Bijlagen: biografie en foto van professor Zijm.

Informatie: Derk Moor, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 92 32 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03


*