Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 28-11-2008

Televisie
EÉNVANDAAG
Uitzending vrijdag 28 november
Nederland 1 - 18.20 uur

VLIEGMAATSCHAPPIJEN VERDIENEN GELD AAN VERTRAGING

Goedkope vliegmaatschappijen annuleren regelmatig vluchten als ze het vliegtuig voor meer geld kunnen verhuren of inzetten op een andere vlucht. Grote groepen reizigers zijn hier jaarlijks de dupe van en moeten uren wachten op een andere vlucht. Zij krijgen slechts een vergoeding van 25 euro. Dat stelt Hendrik Noorderhaven van het bedrijf EUclaim vanavond in het actualiteitenprogramma EÉNVANDAAG. In de uitzending vanavond onder meer het voorbeeld van ArkeFly, dat volgens EUClaim regelmatig 'een commerciële keuze over de ruggen van de Nederlandse passagiers maakt'.

Prijsvechters als Arkefly, maar ook andere maatschappijen laten passagiers vaak tientallen uren wachten omdat ze hun vliegtuigen op lucratieve andere vluchten inzetten of verhuren aan andere partijen. Hendrik Noorderhaven van het bedrijf EUclaim: "Overmacht, nee geen overmacht. Je verhuurt je vliegtuig gewoon waar je meer geld kan verdienen."

Door de vertragingen kost dit de passagiers vaak anderhalve dag van hun vakantie. ArkeFly biedt hen een standaardvergoeding van 25 euro per persoon aan. Volgens de luchtvaartmaatschappij is dit geheel volgens de regels van ANVR.

Onderwerp onder voorbehoud.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl




EenVandaag