Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 september 2008

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

SQUAREPUSHER GEEFT EERSTE CONCERT IN
NEDERLAND SINDS 12 JAAR

Voor het eerst in twaalf jaar staat elektronicavirtuoos Squarepusher op een Nederlands podium. Op vrijdag 28 november treedt het Britse multitalent op in de Amsterdamse Melkweg. Met zijn unieke mix van vooruitstrevende elektronische muziek en virtuoos basgitaarspel staat Squarepusher garant voor een overweldigende liveshow.

Squarepusher is de artiestennaam van de Brit Tom Jenkins. Zijn muziek is een eclectische mix van elektronische muziekstijlen met invloeden uit (fusion)jazz. Het laatste album van Squarepusher, `Hello Everything', stamt uit 2006. Voor oktober van dit jaar staat een nieuw album in de planning, dat de titel `Just A Souvenir' meekrijgt. Net als de voorgangers zal het nieuwe album uitkomen op het invloedrijke Britse elektronicalabel WARP.

Het optreden op 28 november in de Melkweg is niet alleen het eerste in ruim een decennium, het is ook het enige optreden dat Squarepusher voorlopig geeft op Nederlandse bodem. Kaartverkoop start op woensdag 17 september, via de kanalen van Melkweg en Ticket Service Nederland.

SQUAREPUSHER
Vrijdag 28 november, Melkweg Amsterdam, aanvang 21:30 uur, Kaarten à 17,00 (ex. lidm. en servicekosten) zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 17 september via Ticket Service Nederland (www.ticketservice.nl) en de Melkwegkassa