Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Utrecht, 14 oktober 2008.

Dansconferentie Cultural Duets

Over dans en diversiteit | traditie en vernieuwing

Komt de vernieuwing in de theaterdans uit Afrika en Azië? Mag je traditionele dansen naar eigen inzicht gebruiken of tast je dan de oorspronkelijkheid aan? En kunnen onze westerse kwaliteitsnormen worden toegepast op niet-westerse dans? Kunstfactor, sectorinstituut voor de amateurkunst, presenteert in samenwerking met de Fontys Dansacademie de dansconferentie Cultural Duets. 'Dans en diversiteit - Traditie en vernieuwing' is het thema van de conferentie die plaatsvindt op vrijdag 28 november van 10-17 uur in de Fontys Dansacademie te Tilburg.

Meer informatie en aanmelden: www.dans.kunstfactor.nl

De conferentie Cultural Duets benadert het thema dans en culturele diversiteit vanuit verschillende perspectieven: vanuit de dans, de amateurkunst en de samenleving. Op het programma staan ondermeer een prikkelende en inspirerende lezing door cultuurpsycholoog en community-arts deskundige Dick de Ruijter en een paneldiscussie met Jaakko Toivonen (choreograaf Company Koorts en jurylid So you think you can dance), Joep Bor (hoogleraar op het terrein van de niet-westerse uitvoerende kunsten) en Laurien Saraber (adviseur, onderzoeker en publicist op het gebied van culturele diversiteit en podiumkunsten). Deelnemers nemen tevens deel aan een vijftal aan het thema verwante workshops. Zo geeft Nita Liem (artistieke staf - Don't Hit Mama) de presentatie: 'Zwanenmeer Bijlmermeer' over het duet dat dansers van Het Nationale Ballet in 2006 aangingen met jongeren uit Amsterdam-Zuidoost. Mavis Carrilho (directeur van i-Nova en Netwerk CS en zwarte zakenvrouw van het jaar 2005) verzorgt de interactieve workshop 'Dilemma's in diversiteit'; hoe ga je binnen je dansschool, culturele organisatie of beleidsinstelling om met culturele diversiteit en John Wooter (SKVR, Fontys Dansacademie en MBO Albeda Collega) gaat met de deelnemers op zoek naar de flexibele dansdocent.

De landelijke conferentie is bedoeld voor dansdocenten (in opleiding), dansmakers, beleidsmakers, en directie en medewerkers van diverse culturele instellingen. De dag wordt gepresenteerd door journalist en programmamaker Ivette Forster.

Early Bird Korting

Vroege aanmelders krijgen een early bird korting van ¤15.

Aanmelden voor 20 oktober: ¤75. Na 20 oktober: ¤90.

Studenten aan een dansopleiding betalen: ¤ 50.

Aanmelden via www.dans.kunstfactor.nl.



Ingezonden persbericht