Ingezonden persbericht




Persbericht

Ontdek de Eredivisie live op Discovery Channel Eredivisie voetbal eenmalig een weekend lang
live te zien op Discovery Channel

Amsterdam, Maarsbergen, 18 november 2008 ­ Drie wedstrijden uit de Eredivisie zijn in het weekend van 28, 29 en 30 november voor iedereen gratis te zien op Discovery Channel, dé mannenzender van Nederland. Deze live wedstrijden worden eenmalig uitgezonden op zowel Discovery Channel als op Eredivisie Live, het live kanaal van de Eredivisie clubs waarop alle Eredivisie wedstrijden iedere week live worden uitgezonden. Dit maakten Discovery Channel en Eredivisie Live vandaag bekend.
Discovery Channel, dat een themaweekend uitzendt over voetbal, zendt in het weekend van 28, 29 en 30 november drie live wedstrijden uit de Eredivisie uit. Op vrijdag staat FC Groningen - AZ op het programma, op zaterdag SC Heerenveen - PSV en zondag wordt het speciale weekend afgesloten met Ajax - FC Utrecht.
Discovery Channel speelt tijdens het voetbalweekend in op de passie voor voetbal van vele mannen en past het programmaschema daarop aan met verschillende programma's. Jochem de Jong, algemeen directeur Discovery Networks Benelux: "Discovery Channel is vereerd om gedurende een weekend gastheer te zijn van de live Eredivisie wedstrijden. Niet alleen staat sport hoog in het vaandel bij onze kijkers, dit is factual entertainment op het

scherpst van de snede. Onze nieuwe pay-off `Tot hier en verder' geeft ook met dit

voetbalweekend onze ambitie aan om topentertainment voor mannen te brengen. Deze live wedstrijden uit de Eredivisie zijn hier een perfect voorbeeld van." Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV:"We zijn trots op wat we met Eredivisie Live in korte tijd bereikt hebben. Er staat een volwaardig kanaal van de clubs, voor de fans. Daarom lijkt ons dit een mooi moment om Nederland de kans te geven Eredivisie Live te ontdekken op de meest toegankelijke wijze via een uitzending op het open net. Een zender met een mannelijk profiel als Discovery Channel sluit daarbij goed aan op onze doelgroep." Programmering Eredivisie op Discovery Channel, tijden zijn inclusief voor- en nabeschouwing: Vrijdag 28 november 20.00 ­ 23.00 uur: FC Groningen ­ AZ Zaterdag 29 november 20.00 ­ 23.00 uur: sc Heerenveen ­ PSV Zondag 30 november 11.30 ­ 15.00 uur: Ajax - Utrecht Over Discovery Networks Benelux:
Discovery Communications is de grootste producent van documentaire, film- en entertainmentmateriaal ter wereld, met ruim 1,5 miljard gecumuleerde abonnees in meer dan 170 landen. Via digitale media en televisie voert Discovery Networks 100-plus internationale televisiemerken, waaronder Discovery Channel, Animal Planet, Science en Discovery HD. In Europa, het Midden Oosten en Afrika bereiken 12 Discovery televisiemerken 163 miljoen gecumuleerde abonnees in 108 landen. De programma's worden vertaald in 24 verschillende talen. Discovery Communications is eigendom van drie aandeelhouders: Discovery Holding Company (nasdaq: disca, discb), Advance/Newhouse Communications en John S. Hendricks, oprichter en voorzitter van het bedrijf. Over Eredivisie Live:
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie clubs, voor iedereen en in heel Nederland te zien. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan. De focus van de uitzendingen ligt op de speelrondes in het weekend, maar naast de live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League, de

mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en drie keer per week

een vers `Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws over alle clubs. Van maandag tot en met donderdag bespreken Johan Derksen en Wilfred Genee de actuele stand van voetbalzaken in `Doordekken'. Iedere maandag presenteert Jan Joost van Gangelen het live programma `Sport aan Tafel' waarin ruimschoots wordt teruggeblikt op het speelweekend met de gasten die er toe doen en de Britse sportpresentator Gary Lineker zijn visie op de Eredivisie(spelers) geeft. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
DISCOVERY NETWORKS BENELUX
Hesther Jolly ­ Pers & communicatie
Tel: +31.20.713.8925 // 06.5347.1243
Email: hesther_jolly@discovery-europe.com
EREDIVISIE LIVE
Maarten van Rooijen ­ PR Manager
Tel: 0343 438 486 // 06.10446955
Email: maarten.van.rooijen@eredivisie.nl


---- --