Ingezonden persbericht


Stichting PAMM ontvangt kwaliteitskeurmerk voor onderzoekslaboratoria

Veldhoven, 20 november 2008 - Op vrijdag 28 november ontvangt de Stichting PAMM Laboratoria voor Pathologie en Medische Microbiologie de CCKL certificaten voor beide laboratoria. CCKL is hét instituut voor kwaliteitskeurmerken voor medische laboratoria. De kwaliteitsystemen van de PAMM-laboratoria zijn beloond met deze accreditatie.

PAMM is zeer verguld met de beide accreditatiebewijzen. Beide laboratoria van Stichting PAMM zijn nu voorzien van het keurmerk op het gebied van medisch laboratoriumonderzoek.

De komende jaren zullen steeds meer commerciële laboratoria op de zorgmarkt verschijnen. Met beide CCKL-accreditaties geeft PAMM haar klanten de zekerheid van constante hoge kwaliteit. Ziekenhuizen, huisartsen, GGD's en andere zorginstellingen kunnen rekenen op betrouwbaar en efficiënt onderzoek. Dit geldt voor alle testen: van geautomatiseerde bloedtesten tot zeer specifiek infectie- en kankeronderzoek.

Het kwaliteitskeurmerk is de kroon op het werk van de medewerkers. Maar dat betekent niet, dat het laboratorium blijft stilzitten. "We willen uiteraard deze accreditatie behouden", aldus directeur Cees Mensink. "Het keurmerk houdt ons scherp en dat vinden onze klanten prettig."

Het verkrijgen van de CCKL-accreditatie heeft heel wat voeten in aarde. PAMM heeft tot in de puntjes moeten beschrijven hoe ze te werk gaat en hoe ze veiligheid en kwaliteit biedt. Twee teams van deskundigen bezochten PAMM om dit beoordelen. Kees Verduin, arts-microbioloog, en Thomas Demeyere, patholoog: "Het is beslist spannend wanneer een team auditoren over de vloer komt. Zij kijken met andere ogen naar ons laboratorium. Zo komen er ook verbeterpunten naar voren. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, die zijn immers in het belang van de patiënten van onze klanten. En dat is voor ons het belangrijkste."

Stichting PAMM mag sinds 23 april 2008 CCKL-keurmerk voor beide laboratoria gebruiken.

Einde bericht

************************
Voor de redactie

Wilt u meer informatie over bovenstaand bericht, neem contact op met de heer Cees Mensink, directeur PAMM, op nummer 040 - 88 88 170 of per e-mail via c.mensink@pamm.nl.

Uitnodiging
We nodigen u graag uit voor de uitreiking van de accreditatie aan Stichting PAMM in het Evoluon in Eindhoven van 15.30 tot 19.00 uur, inclusief hapjes en drankjes. Het programma/ aanmeldformulier is als aparte bijlage toegevoegd. U kunt ook bellen of e-mailen met Riek van Moorsel, directiesecretaresse, 040 - 88 88 170, r.van.moorsel@pamm.nl.

Over Stichting PAMM
Stichting PAMM Laboratoria voor Pathologie en Medische Microbiologie is in 1947 ontstaan als gezamenlijk ziekenhuislaboratorium in Zuidoost-Brabant voor het Catharina-ziekenhuis, het Máxima Medisch Centrum, het St. Anna Ziekenhuis en het Elkerliek ziekenhuis. Preventie, consultatie, diagnostiek en toegepast onderzoek behoren tot de kernactiviteiten. Stichting PAMM is dienstverlener voor ziekenhuizen, huisartsen, GGD- en andere zorginstellingen in de regio. Voor meer informatie www.pamm.nl.

Over CCKL
CCKL toetst al 25 jaar de kwaliteit en zorgvuldigheid van medische instellingen. Als zij voldoen aan strenge kwaliteitsnormen, verstrekt CCKL een accreditatiebewijs. Een instelling met het CCKL-keurmerk heeft een goed kwaliteitssysteem, gaat zorgvuldig om met de toevertrouwde (lichaams)materialen en wordt periodiek opnieuw gekeurd. Patiënt en zorgverzekeraar zijn daardoor blijvend verzekerd van kwaliteit. CCKL is een onafhankelijke keurmerkinstelling. Zij heeft de basis gelegd voor een wereldwijde kwaliteitsnorm voor medische laboratoria (ISO 5189). Voor meer informatie www.cckl.nl.

UITNODIGING
Uitreiking van de CCKL-certificaten aan Stichting PAMM

Datum: vrijdag 28 november 2008
Tijd: 15.45 uur tot 19.00 uur
Plaats: Evoluon - Noord Brabantlaan 1a, 5652 LA Eindhoven - 040 250 46 66

Programma

16.00 uur: Opening - drs. ing. C.K. Mensink, MBA - directeur PAMM 16.05 uur: De Patholoog, broodnodig of overbodig? - prof. dr. P.A.A. Pauwels 16.35 uur: Medische microbiologie resistent of gevoelig voor veranderingen?
- dr. A.G. M. Buiting

17.05 uur: Pauze

17.20 uur: Onvoorspelbaar, onvoorstelbaar, de toekomst van de geneeskunde.
- prof. dr. H.F.P. Hillen
17.50 uur: Uitreiking van de CCKL certificaten - ir. J.C. van der Poel 18.15 uur: Borrel
19.00 uur: Einde

Aanmelding

Naam:_______________________________________________________

Medium______________________________________________________

E-mail:_______________________________________________________

Telefoon:_____________________________________________________

Meld u aan voor donderdag 27 november bij Stichting PAMM. Dit kunt doen als volgt:

Stichting PAMM
T.a.v. Riek van Moorsel
Postbus 2
5500 AA Veldhoven

Per fax: 040 - 88 88 180
Per telefoon: 040 - 88 88 170
Per email: r.van.moorsel@pamm.nl


---- --