Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 24 november 2008

Nummer: 14

Weekendafsluiting Van Tuyllstraat/Buitenveldseweg Hooglanderveen

Hooglanderveen - In het weekend van 28 tot en met 30 november a.s. worden de Van Tuyllstraat en de Buitenveldseweg gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer, om de definitieve route via deze wegen gereed te kunnen maken. De afsluiting vindt plaats tussen de kruising Van Tuyllstraat/Van Beeklaan/Holleweg en de kruising Van Tuyllstraat/Meester Pielagelaan. De werkzaamheden starten op vrijdag 28 november om 20.00 uur en duren tot en met zondag 30 november 20.00 uur.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Meester Smeetslaan/Buitenveldseweg/Hendrik van den Heuvellaan/Van Beeklaan naar Hooglanderveen. Voor verkeer vanuit Hooglanderveen naar de Nijkerkerstraat en de Boerderijenboulevard loopt de omleiding via de Holleweg. Het vrachtverkeer wordt via de Hanze-/Boederijenboulevard omgeleid. Fietser worden omgeleid via de Holleweg.

Buslijn 103 kan tijdens de weekendafsluiting niet haar normale route over de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen rijden. De haltes in Hooglanderveen vervallen in deze periode, dit wordt door Veolia bij de bushaltes aangekondigd. Er komt een tijdelijke halte aan de Van Tuyllstraat ter hoogte van de kruising Van Tuyllstraat/Holleweg/Meester Smeetslaan.

Definitieve situatie
Vanaf maandag 8 december is de definitieve situatie klaar. De nieuwe hoofdroute van en naar Hooglanderveen vanaf de boulevard loopt voortaan via de Buitenveldseweg. Tijdens de weekendafsluiting wordt een deel van de Van Tuyllstraat, ter hoogte van huisnummers 37-51, aan het verkeer onttrokken. Op deze locatie wordt een plantsoen aangelegd, dat in de komende maanden zal worden ingericht.