Ingezonden persbericht


I'm not there

XL Het Filmhuis
Datum: Vrijdag 28 november
Aanvang 20.30 uur

Plaats XL De Ateliers de amstel 60 Dronten
Entree 6,50 / 5,- pashouders

I'm not there
Een film over de muzikant Bob Dylan. Dylan wordt gespeeld door zes verschillende acteurs. De titel, ontleend aan een tot nu toe alleen als bootleg beschikbaar Dylan-liedje van The Basement Tapes, is in dat opzicht een soort waarschuwing. We zien hem als een zwervend zwart jongetje dat zijn zieke idool Woody Guthrie opzoekt; als vrouwenversierder; als kettingrokende dichter; als folkzanger, later evangelist; als beroemde outlaw; en - hoe dan ook het meest spectaculair - als getroebleerde, orakelende rockster.

I'm Not There is lyrisch en poétisch, experimenteel en eigenzinnig, overweldigend en gestileerd, zwart-wit en verzadigd kleurrijk. Het startpunt is het legendarische motorongeluk in 1966, van waaruit naar achteren en naar voren wordt gesneden.

De dichtheid aan verwijzingen naar de verhalen, liedjes, historische gebeurtenissen en mythes uit de gloriejaren van de Amerikaanse popcultuur is groot. Niet iedereen zal ze allemaal direct herkennen. Dit is dan ook een film die zich talloze malen laat bewonderen. Een monument.

Drama, 135 minuten
Regie: Todd Haynes
Cast: Christian Bale, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw, Charlotte Gainsbourg, Julianne Moore, David Cross Verenigde Staten 2007

Reserveren
Indien u belangstelling heeft voor een of meerdere activiteiten raden we u aan te reserveren. Reserveren is echter niet verplicht voor het bijwonen van een voorstelling. U kunt gereserveerde kaarten afhalen tot 20 minuten voor aanvang, niet afgehaald, dan gaan ze in de losse verkoop. Reserveren kan dagelijks van 09.00-17.00 uur via 06-22848411. Online kunt u 24 uur per dag reserveren via http://www.xldeateliers.nl.

Paswoord
Om te kijken welke films gepland zijn. Typt u het volgende in: Inlognaam: films
Paswoord : films
Daarna kunt u kijken welke films er gepland zijn