Ingezonden persbericht




Winnaars TOP of MINI bekend: 10 unieke Dutch dakdesigns

Rijswijk, 26 november 2008 - MINI maakt naar aanleiding van de TOP of MINI ontwerpactie de 10 beste dakdesigns bekend. Onder het motto 'het MINI dak als canvas' werden jonge Nederlandse ontwerpers en kunstenaars vorige maand uitgenodigd een ontwerp in te sturen voor het dak van een MINI. Uit de meer dan 100 heeft de jury onder leiding van de Nederlandse ontwerper Richard Hutten de beste 10 gekozen. Deze dakdesigns worden eenmalig in productie genomen. Vanaf vrijdag 28 november zijn alle gekwalificeerde inzendingen en de winnende TOP of MINI ontwerpen te zien op www.topofmini.nl.

Nederland is een ontwerpland. Met waanzinnig veel talent. Met de TOP of MINI ontwerpactie biedt MINI een podium voor jonge designprofessionals met als resultaat: exposure van Nederlands ontwerptalent op de weg. Met de TOP of MINI dakvlaggen benadrukt MINI haar exclusiviteit en persoonlijkheid. De keuze uit tal van accessoires en opvallende kleuren voor interieur, exterieur, spiegels en dak maken elke MINI uniek: slechts 1 op de 100.000 MINI's zijn identiek. Van elk van deze dakontwerpen van vaderlands design wordt er maar één gemaakt.

Brabants Bont
'Het niveau van de inzendingen was over het algemeen verrassend goed', aldus Hutten. De selectie, gebaseerd op de criteria kwaliteit en originaliteit, heeft tot een diverse mix van interessante ontwerpen geleid. De Boerenruit ofwel 'Brabants Bont' is Huttens persoonlijke favoriet. Maar ook de 'MINIcode', waarbij informatie naar keuze in de vorm van een barcode op het dak geplaatst wordt, is een heel sterk idee. Bovendien de meest ultieme vorm van individualisatie, waaarmee het krachtige kenmerk van MINI wordt onderstreept.

De jury bestond uit afgevaardigden van MINI, ontwerpbureau G2K en de juryvoorzitter, ontwerper Richard Hutten. Huttens werk, onder andere voor DROOG design, wordt in tientallen landen verkocht en is bovendien onderdeel van de vaste collecties in onder meer het Centraal Museum Utrecht, het Stedelijk Museum Amsterdam en het San Francisco Museum of Modern Art. De jurering vond plaats in de Richard Hutten Studio in Rotterdam. Zelf werd hij ook geïnspireerd door de TOP of MINI inzendingen en maakte 'on top' een eigen dakontwerp.

Winnend tiental
De 10 beste ontwerpen en diens scheppers zijn: 'MINI weg' van Sam Loman, 'My MINI is Big' van Henk Verhagen, 'Play' van Adam Nolte, 'MINIcode' van Arn van der Pluijm, 'Boeren Bont' van James Granger en Steven Kessels, 'Engelse vlag, Nederlandse Leeuw' van Ceddo van der Tang, 'Ruitpatroon' van Michiel ten Horn, 'MyMINI Maps' van Susanne Laws, 'Poëzie' van Astin le Clercq en 'Tin Can' van Giovanni Grado. De grootste eer is uiteraard als de ontwerpen uiteindelijk al rijdend op de weg tentoongesteld worden. Daarnaast levert de verkoop van een Dutch dakdesign de ontwerpers een beloning van 500 euro op.

'Wie het eerst komt wie het eerst maalt'
Op de officiële site www.topofmini.nl is niet alleen de TOP of MINI top 10 te zien, maar ook de overig gekwalificeerde inzendingen. De tien unieke dakontwerpen worden vanaf 1 december 2008 eenmalig verkocht bij de aanschaf van een nieuwe MINI voor de 'special edition' prijs van ¤495, -. Welke dakdesigns nog beschikbaar zijn, zal op www.topofmini.nl worden bijgehouden. Het oud-Hollands verkoopprincipe 'Wie het eerst komt- Wie het eerst maalt' zal hierbij worden gehanteerd.

Klik hier om de foto's in hoge resolutie te downloaden.



Ingezonden persbericht