Erasmus MC


---

Derde Josephine Nefkens Prijs voor Kankeronderzoek

Vrijdag 28 november wordt voor de derde keer de Josephine Nefkens Prijs voor Kankeronderzoek uitgereikt aan een actieve wetenschapper vanwege excellent kankeronderzoek. Wie de prijs wint, wordt op 28 november bekendgemaakt. Aan de prijs is een bedrag van EUR 50.000 verbonden dat de prijswinnaar naar eigen inzicht voor kankeronderzoek mag bestemmen.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt een kosteloos toegankelijk symposium gehouden waarin zes hoogleraren uit het Josephine Nefkens Instituut inzicht geven in hun onderzoeksgebieden en toekomstverwachtingen.

Prijswinnaar
De Josephine Nefkens Prijs voor Kankeronderzoek wordt eens in de drie jaar uitgereikt. In 2001 ontving prof.dr. Jan Hoeijmakers, Erasmus MC, de prijs. In 2004 viel prof.dr. René Bernards, Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, de eer te beurt. Wie de winnaar van 2008 is, wordt op de dag van de prijsuitreiking bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt onder auspiciën van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na ontvangst van de prijs geeft de prijswinnaar een lezing.

Prestigieus
De prijs werd tien jaar geleden ingesteld bij de opening van het Josephine Nefkens Instituut (JNI). Het uitzondelijke niveau van de prijswinnaars laat zien de Josphine Nefkens Prijs inmiddels behoort tot de meest prestigieuze prijzen voor kankeronderzoek in het Nederlands taalgebied.

Symposium
Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt een symposium gehouden met de titel "10 jaar Josephine Nefkens Instituut". Zes hoogleraren uit het Josephine Nefkens Instituut van het Erasmus MC presenteren een blik op heden en toekomst van hun onderzoeksgebieden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: genoomanalyse bij borstkankervoorspelling; nieuwvorming van bloedvaten in hersentumoren; biomarkers voor opsporing van blaaskanker en fabels en feiten rond kankerstamcellen. Alle belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 12.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. Bijwonen van het symposium en de prijsuitreiking is kosteloos.

Publicatiedatum: 26 november 2008