Antonov Automatic Transmission

28 november 2008

Antonov Plc
("de Onderneming")

Chinese regionale overheid ondersteunt productie Antonov

In een persbericht uitgegeven in het Mandarijn aan Chinese media heeft de "Chongqing Foreign Trade & Economic Relations Commission" (de Commissie van Internationale Handel en Economische Relaties van Chongqing) het volgende gesteld: "Antonov Automotive Technologies, de Britse specialist in versnellingsbakkentechnologie, zal met Loncin General Purpose Engine ("Loncin") uit Chongqing gaan samenwerken voor de ontwikkeling, fabricage en marketing van een compacte 6-speed automatische versnellingsbak in Chongqing.
"De twee ondernemingen hebben besloten om een productiebasis voor versnellingsbakken te bouwen met een totale investering van 400 miljoen Yuan ($ 58,57 miljoen). "In reactie op de joint venture met Loncin zei John Moore, Antonov's CEO, onlangs dat de regionale overheid van Chongqing zeer behulpzaam is geweest en heeft bijgestaan in het versnellen van de oprichting van Antonov's Chinese dochtermaatschappij, die inmiddels opgezet is.
"Antonov heeft in september 2007 een overeenkomst met Loncin getekend om gezamenlijk de productie joint venture te realiseren.
"Antonov's versnellingssysteem voor de Chinese automobiel markt maakt een veel snellere en makkelijk integratie en callibratie mogelijk dan de traditionele versnellingsbakken. Het laat Chinese autofabrikanten kennis maken met een 6-speed versnellingsbak van eigen bodem die hoge mechanische efficiëntie en voortreffelijke schakelkwaliteit biedt tegen zeer concurrerende prijzen.
"Antonov's 6-speed ontwerp biedt ook lage instapkosten in de toepassing van een 6-speed versnellingsbak met volledig elektronische bediening. De 6-speed automatische versnellingsbakken zijn zeer gewild bij Chinese klanten, maar moeten op dit moment nog geïmporteerd worden door autofabrikanten."
De Board van Antonov is erg trots om deze sterke steunbetuiging van de regionale overheid van Chongqing te mogen ontvangen, ook omdat het de strategie van een primaire focus op China bevestigt.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Jos Haag, Director, Antonov plc 06 51 561 767