Onderwijsbond CNV


Nieuws

27 november 2008

Convenant Leerkracht verankerd in cao-vo

Categorie: Algemeen nieuws, cao voortgezet onderwijs, Actie voortgezet onderwijs

De afspraken uit het Convenant LeerKracht zijn verankerd in de cao vo. De afspraken die al in het voorjaar door partijen zijn gemaakt zijn technisch uitgewerkt en in de cao opgenomen. Zolang er nog geen nieuwe cao vo is gesloten wordt dit geregeld door een aanpassing van de lopende cao. De afspraken betreffen:

- Toename van het aantal LC en LD leraarsfuncties door invoering van de zogenaamde functiemix;

- Verkorting van de salarisschalen LB, LC en LD;
- Een toelage van 1000 euro voor leraren op het maximum van hun schaal.

De VO-raad zal de cao-afspraken over Leerkracht ter goedkeuring voorleggen aan de leden. Het bestuur van de VO-raad zal deze cao-afspraken met een positief advies voorleggen. Deze raadpleging zal plaatsvinden voor 3 december.

Sociale partners en het ministerie van OCW zullen een gezamenlijke voorlichtingsbrochure maken om de scholen te ondersteunen bij de invoering van de functiemix. Tevens zullen sociale partners op korte termijn het functiewaarderingssysteem herijken en nieuwe voorbeeldfuncties ontwikkelen die scholen kunnen gebruiken bij de invoering van de functiemix.

De indeling van de cao vo is enigszins veranderd. Het gaat hier om veranderingen die nodig zijn voor een goede uitwerking van het convenant leerkracht en de arbo catalogus. Er zijn geen andere inhoudelijke verschillen met de lopende cao.

De aangepaste tekst van de cao vindt u hier. Zie het origineel

---