ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina's: 1
Barendrecht, 28 november 2008

ICT VERWACHT NETTOWINSTSTIJGING VAN 17-20% VOOR GEHEEL 2008

ICT Automatisering N.V. (ICT) verwacht over heel 2008 een omzet van circa EUR 97 miljoen (2007: EUR 88,3 miljoen). De nettowinst zal naar verwachting uitkomen tussen EUR 7,1 en EUR 7,3 miljoen (2007: EUR 6,1 miljoen), een stijging van 17 tot 20%.

In de loop van het tweede halfjaar verslechterden de marktomstandigheden voor de Nederlandse activiteiten. Met name ICT Embedded wordt geconfronteerd met afnemers die geraakt worden door de verzwakking van de wereldeconomie. De markten waarin ICT Solutions actief is, laten over het algemeen een gezonde ontwikkeling zien, enkele markten laten echter een verzwakking zien.
In Duitsland verlopen de ontwikkeling tot op heden in lijn met de positieve ontwikkelingen in het eerste halfjaar. Er zijn nog geen tekenen van verzwakking geconstateerd. ICT volgt, gezien de huidige economische omstandigheden, de ontwikkeling in de markt op de voet en treft de voorbereidingen om de organisatie waar nodig aan te passen aan de verslechterende markt.
/ / / / / / / /
Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions, ICT Duitsland en ICT Consultancy. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Duitsland richt zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedded software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals Requirements Engineering, Architectuur, Quality Assurance, Configuration Management en Testen, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, voorzitter Raad van Bestuur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000
Website: www.ict.nl.