ZZP-ers onderscheiden zich met garantiecertificaat

28/11/2008 09:00

Stichting ZZP Garantie

De Stichting ZZP Garantie introduceert in november 2008 Employee-check.nl. Door het explosief groeiend aantal ZZP-ers, is het van groot belang dat de ZZP-er, ongeacht in welke branche hij/zij werkzaam is, zich kwalitatief onderscheidt. Dat kan nu door het verkrijgen van het ZZP garantiecertificaat via www.employee-check.nl. Hiermee wordt tevens in de behoefte van veel ondernemers voorzien om over meer achtergrondinformatie van de ZZP-er te beschikken.

Het grote voordeel voor de ZZP-er is dat hij met het garantiecertificaat een bewijs heeft van zijn kwaliteit en kunde en hierdoor een voorsprong neemt op de concurrentie. De ZZP-er kan ook het kwaliteitslogo van de Stichting ZZP Garantie gebruiken op briefpapier of email. Voor werkgevers levert het ook voordelen op. De werkgever kan in een oogopslag de CV, referenties en de resultaten van de verplichte competentietest bekijken.

Na aanmelding op employee-check.nl worden niet alleen de opgegeven referenties gecontroleerd, men moet ook aan andere voorwaarden voldoen, zoals het bewijsbaar jaarlijks up-to-date houden van vakkennis en het afleggen van een verplichte competentietest. Voorzitter Hein Bodrij: " Alleen al het feit dat er referenties worden gecontroleerd, zal sommige ZZP-ers afschrikken. Dat is niet erg want hierdoor vindt er al een natuurlijke selectie plaats. Alleen ZZP-ers die zich willen kwalificeren en zich willen onderscheiden van andere ZZP-ers melden zich aan".

Op de website plaatst de ZZP-er zijn gegevens op een persoonlijke pagina. Indien de ZZP-er voldoet aan de eisen gesteld door de Stichting ZZP Garantie wordt de ZZP-er gekwalificeerd. Door middel van een unieke code kan de ZZP-er zijn potentiële opdrachtgevers informeren over zijn kwalificatie en kan deze alle informatie online zien en controleren. "Deze site onderscheidt zich omdat het geen zoekmachine is maar een persoonlijke databank", aldus Bodrij. Voor meer informatie kijk op www.employee-check.nl.





http://www.employee-check.nl

http://www.zzpgarantie.nl