KNSB

AEGON Junior Schaatsspelen met Annamarie Thomas in Borculo publicatie: 20-11-2008

Meer informatie >>>

Hoogland (KNSB) - Het uitblijven van een `echte winter' mag geen reden zijn dat kinderen niet meer in aanraking komen met de schaatssport. Daarom heeft de KNSB samen met sponsor AEGON vorig jaar de AEGON Junior Schaatsspelen geïntroduceerd. Een initiatief, waarbij in een dorp of stad een synthetische schaatsbaan wordt neergelegd, waarop kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar een fantastische schaatservaring kunnen opdoen. Na het succesvolle eerste jaar, waarbij iedere week een basisschool werd bezocht, wordt dit jaar de samenwerking gezocht met schaatsverenigingen en ijsclubs.

De AEGON Junior Schaatsspelen doen van donderdag 27 tot en met zondag 30 november IJsclub Borculo in Borculo aan.
Op donderdag 27 november zal oud-wereldkampioene Annamarie Thomas schaatslessen verzorgen aan de basisschoolleerlingen van groep 6 uit Borculo en omgeving. Op vrijdag 28 november zal IJsclub Borculo zelf schaatsles geven aan de leerlingen uit groep 5. Op zaterdag 29 en zondag 30 december zijn er vrijschaatsmogelijkheden. Basisschoolleerlingen zijn van harte welkom om gebruik te maken van de schaatsbaan bij IJsclub Borculo (Hoflaan 7). Voor het totale programma kijk op aegonjuniorschaatsspelen.nl

De KNSB en AEGON zijn ervan overtuigd dat de AEGON Junior Schaatsspelen een goede manier zijn om de jeugd enthousiast te maken voor de schaatssport, waardoor in de toekomst nieuwe talenten kunnen opstaan die in de voetsporen zullen treden van Sven Kramer en Ireen Wüst. Ook past het project perfect bij de vraag naar voorbeelden van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.

Meer informatie >>> Zie het origineel