Kiadis Pharma continueert de samenwerking met Professor Velardi op haar hoofdproduct ATIR(TM)

28/11/2008 08:04

PR Newswire

AMSTERDAM, November 28 /PRNewswire/ -- Het op oncologie gefocuste biopharmaceutische bedrijf Kiadis Pharma maakt vandaag bekend dat ze haar samenwerking op ATIR(TM), met Andrea Velardi, M.D., Professor in klinische immonologie aan de Universiteit van Perugia in Italië, gaat continueren. ATIR(TM) is een product in klinische ontwikkeling wat het gebruik van een niet passende donor bij beenmergtransplantaties voor terminale leukemie patienten mogelijk maakt en acute Graft versus Host Disease (GvHD) voorkomt. Overeengekomen is dat Professor Velardi door zal gaan met de ontwikkeling van het gebruik van Kiadis Pharma's ATIR(TM) bij selectieve verwijdering van alloreactieve T-cellen van mismatched donoren. Kiadis Pharma treft de voorbereidingen voor de start begin 2009 van een multi-center pivotal studie voor ATIR(TM). Professor Velardi zal daarin participeren.

"Wij zijn erg blij met het voortzetten van de samenwerking met de Universiteit van Perugia en Professor Velardi, die toonaangevend is op het gebied van mismatched beenmergtransplantaties", zegt Dr. Manja Bouman, CEO van Kiadis Pharma. "Deze samenwerking is een belanrijke mijlpaal in de ontwikkeling van ATIR(TM) als een revolutionaire aanpak om veilige and potentieel levensreddende mismatched beenmergtransplantaties mogelijk te maken voor terminale leukemie patienten.

Prof. Andrea Velardi zegt: "Tot op heden hebben wij 25 patienten met bloedkanker behandeld door het geven van een beenmergtransplantatie van een niet-passende donor, met toevoeging van wittebloedlichaampjes waaruit die cellen verwijdert zijn die anders Graft versus Host ziekte veroorzaken, met behulp van het ATIR proces. De resultaten zijn, tot op heden, veelbelovend en ik ben dan ook erg blij om samen met Kiadis verder te werken op dit gebied.

Over ATIR(TM)

ATIR(TM) is in ontwikkeling om levensbedreigende acute GvHD te voorkomen. ATIR(TM) inactiveert specifiek díe donorimmuuncellen die de organen en weefsels van de patient kunnen aanvallen. De bruikbare immuuncellen van de donor, die infecties en overblijvende tumorcellen in de patient bestrijden, blijven bespaard en zouden kunnen zorgen voor een snel en veilig herstel van het afweersysteem bij de patient na transplantatie. Acute GvHD is de voornaamste complicatie bij allogene beenmergtransplantaties.

Door het mogelijk te maken relatief grote aantallen behandelde T-cellen veilig aan een patient terug te kunnen geven, zonder een levensbedreigende vorm van Graft versus Host ziekte te geven, kan ATIR in een vroege fase helpen om infecties te bestrijden en de uitkomst van een transplantatie te verbeteren.

Over Kiadis Pharma

Kiadis Pharma is een biofarmaceutisch oncologiebedrijf specifiek gericht op complicaties en beperkingen bij beenmergtransplantaties voor bloedkankerpatienten. Het bedrijf heeft drie bloedkankerproducten in fase II en fase III van klinische ontwikkeling. Dit zijn producten die nieuwe behandelingen mogelijk maken van terminaal zieke kankerpatiënten die nu nog niet beschikbaar zijn, maar waar aanzienlijk behoefte aan is. Het hoofdkantoor van Kiadis Pharma is gevestigd in Amsterdam. De onderneming heeft faciliteiten in Groningen en Montreal, Canada. Voor meer informatie over Kiadis Pharma, verwijzen wij u naar: http://www.kiadis.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kiadis Pharma B.V., Eefje Simpelaar, Director Communications, Email: e.simpelaar@kiadis.com, Tel: +31-20-8884815, Mob: +31-61-0829344






-