Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
28 november 2008

Endure Design maakt winnend logo

Sinds 27 november 2008, gisteren dus, heeft het Oliemolenkwartier een eigen logo. In een overvolle zaal vol enthousiaste, creatieve ondernemers werd het winnende logo bekend gemaakt. De organisatie van Amersfoort Creatieve Stad had aan het logo namelijk een wedstrijd verbonden.

Meerdere Amersfoortse vormgevers dienden een ontwerp in, maar in samenspraak met de toekomstige gebruikers van het Oliemolenkwartier, koos de organisatie uit 14 logo's van 7 verschillende bureau's het verfrissende ontwerp van Albertine Dijkema. Dijkema is een van de vormgevers van Endure Design. Dat bureau is nu nog gehuisvest op de Utrechtseweg, maar zal in de toekomst graag verhuizen naar het Oliemolenkwartier.

Oliemolenkwartier
Het Oliemolenkwartier, het nu nog grotendeels braakliggende terrein aan de Eemhaven, ontpopt zich in de komende jaren tot dé creatieve hotspot van Amersfoort. Dennis Stenacker, directeur van Endure Design: "Als we daar goede huisvesting kunnen krijgen, verhuizen we graag. Amersfoort heeft heel veel creatieve bedrijven, maar een heleboel weten niet eens van elkaars bestaan. Alleen al door lekker vlakbij elkaar op het Oliemolenkwartier gehuisvest te zijn, ontstaan tal van kansen en mogelijkheden. Moet je nagaan wat een energie er vanuit zo'n plek kan gaan. Wij voeden en gebruiken die energie graag."

Creatieve energie
Aan het logo dat Endure Design voor het Oliemolenkwartier gemaakt heeft, zie je bijna terug hoeveel zin het bedrijf heeft om zich in te zetten voor een bloeiende Amersfoortse creatieve energie. Het logo symboliseert een rusp (in de letters OMK) in die zich aanpast als een kameleon bij de omgeving waar het zich bevind en kenmerkt zich door de frisse en orginele uitstraling. Ontwerper Dijkema: "Ja leuk, he, dat iedereen dat er zo duidelijk aan afziet. Maar eerlijk gezegd verbaast me dat niet. Met het ontwerpen van een logo duiken we altijd helemaal in de boodschap die een logo moet vertellen en vervolgens gaan we net zo lang door, totdat we zelf helemaal vinden dat het echt niet sterker kan. Dit is gewoon één van de vele sterke logo's die we gemaakt hebben." "Maar wel één, waarop we trotser zijn dan normaal", vult Stenacker aan. "Zo'n wedstrijd maakt het toch spannend. En vooral dat zoveel creatieve experts juist óns logo kozen. daar lopen we toch wel een beetje van te zweven. We zijn er hartstikke blij mee en op de eerstvolgende teamvergadering zitten wij mooi aan de champagne. Om te proosten op onszelf, het Oliemolenmolenkwartier én Amersfoort, creatieve stad!"

enduredesign

Bezoekadres:
Utrechtseweg 29p
3811NA Amersfoort

T 033 463 36 20
F 084 228 49 28


---- --