Philips

Persbericht

28 november 2008

Philips BENOEMT chief medical officer OM ZIJN FOCUS OP patiënten en zorgverleners te versterken

Andover, Mass., USA - Philips heeft Eric Silfen, M.D., M.S.H.A., M.A., benoemd tot senior vice president en chief medical officer voor Philips Healthcare. Dr. Silfen treedt toe tot het Philips Healthcare executive team en rapporteert aan Steve Rusckowski, chief executive officer van Healthcare. Dr. Silfen zal nauw samenwerken met een wereldwijd netwerk van toonaangevende medische innovators om ervoor te zorgen dat klinische inzichten en een mensgerichte benadering de kern vormen van Philips' productontwikkeling en marktstrategieën.

"De chief medical officer zal een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van onze Healthcare-strategie, aangezien wij duidelijk gefocust zijn op de wensen en behoeften van patiënten en zorgverleners in de totale zorgcyclus," aldus Rusckowski. "Met de snelle veranderingen die zich wereldwijd voltrekken in het zorglandschap en de problemen die zich momenteel voordoen in de markt, is deze rol voor onze organisatie nog nooit zo belangrijk geweest. Eric's reputatie in de medische wereld en zijn indrukwekkende staat van dienst zullen Philips helpen zich nog duidelijker van zijn concurrenten in de zorgmarkt te onderscheiden."

Dr. Silfen maakt de overstap naar Philips Healthcare vanuit het Department of Biomedical Informatics Research van Philips Research North America in Briarcliff, N.Y., waar hij leiding gaf aan de design, ontwikkeling, validatie en evaluatie van klinische beslissingsondersteunende systemen voor biogeneeskunde. Sinds hij in 2006 bij Philips in dienst trad, heeft hij nauw samengewerkt met researchteams, academici en onderzoekers van Philips in Noord-Amerika en Europa om zich met name te richten op onderzoek op het gebied van moleculaire geneeskunde, computerondersteunde beeldvorming, klinische systemen en diagnostische evaluaties.

Dr. Silfen geniet een hoog aanzien vanwege zijn indrukwekkende carrière en ervaring als docent, en heeft een uitgebreid netwerk opgebouwd in medische kringen over de hele wereld. Hij is een gerenommeerd deskundige op het gebied van implementatie van informatietechnologieën in een medische omgeving en heeft uitgebreide ervaring met klinische thema's en ziekte- en zorgmanagementprogramma's in ziekenhuizen en zorgplannen, alsmede verbetering van kwaliteit en prestaties in ziekenhuizen. Dr. Silfen heeft samengewerkt met de Hospital Corporation of America (HCA), een toonaangevende provider van zorgdiensten voor meer dan 280 ziekenhuizen en poliklinieken in de Verenigde Staten en Engeland. Hij is tevens lid van talrijke beroepsverenigingen, waaronder de Society for Critical Care Medicine, de Society for Medical Decision Making, de Healthcare Information and Management Systems Society, de American College of Medical Quality en The New York Academy of Sciences.

Dr. Silfen heeft een uitgebreide klinische, academische en bestuurlijke ervaring. Hij behaalde zijn medische graad aan de Georgetown University School of Medicine in Washington, D.C., en is 'board certified' op het gebied van inwendige geneeskunde en urgentiegeneeskunde. Daarnaast heeft hij een breed scala aan medische en bestuurlijke functies bekleed, waaronder chief medical officer voor het St. Charles Hospital and Rehabilitation Center, Port Jefferson, N.Y., chief medical officer en director van Emergency Services voor het Reston Hospital Center, Reston, Va., en medical director voor Emergency Medical Services, Metropolitan Washington Airport Authority, Dulles Airport, Washington, D.C.

Dr. Silfen heeft de graad master of science in health administration behaald aan de Medical College of Virginia, en de graad master of arts in biomedical informatics aan de Columbia University in New York.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Nederland Communicatie
Tel: +31 40 2780125
Mobiel: +31 6 10558116
Email: joost.maltha@philips.com