Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Econcern ontwikkelaar van bedrijfswindpark voor FUJIFILM Belangrijke stap richting een duurzaam FUJIFILM

Tilburg / Utrecht, 28 november 2008

Evelop - de projectontwikkelaar van het duurzame energiebedrijf Econcern - en FUJIFILM Manufacturing Europe hebben een intentieverklaring ondertekend voor de ontwikkeling van een bedrijfswindpark. FUJIFILM koos Evelop als ontwikkelaar voor dit project vanwege de bewezen kennis in het integreren van windturbines in complexe bedrijventerreinen.

De intentieverklaring is de eerste stap in de realisatie van het windpark. Het park gaat voorzien in 10 - 20% van het jaarlijkse energieverbruik van de FUJIFILM vestiging in Tilburg waar het windpark gerealiseerd gaat worden. Afhankelijk van externe factoren, zal het park bestaan uit 3 - 5 turbines en zal het 15.000 - 24.000 MWh per jaar gaan produceren.

Naar verwachting wordt in 2011 gestart met de bouw van het project. Het project onderstreept de inspanning van FUJIFILM om te komen tot een 100% duurzame bedrijfsvoering.

FUJIFILM verwacht dat dit project zal leiden tot soortgelijke ontwikkelingen bij omliggende bedrijven. Op 3 november 2008 werd reeds een intentieverklaring voor ontwikkeling van windenergie op bedrijventerrein Vossenberg in Tilburg ondertekend door de gemeente, het management van het bedrijventerrein en FUJIFILM.

"Tijdens het aanbestedingsproces heeft Evelop blijk gegeven van kennis van zaken als het gaat om de complexiteit van dit project. Voor hun aanbieding keken zij verder dan de concurrentie en boden advies hoe het project te optimaliseren. In combinatie met hun staat van dienst en het geboden financiële plaatje, werd daarom de keuze voor Evelop gemaakt. Daarnaast wordt ook bekeken wat de mogelijkheden zijn om te komen tot samenwerking met andere Econcern divisies, zoals de adviesdiensten van Ecofys. Daarbij willen wij komen tot het verder versterken van ons klimaat neutraal ondernemerschap", zegt Peter Struik, president van FUJIFILM Manufacturing Europe B.V.

Dennis Lange, managing director van Evelop: "Dit project laat opnieuw zien dat de projecten van Evelop, in combinatie met de andere divisies van Econcern, maatwerkoplossingen biedt aan grote organisaties. Onze projecten zijn daarbij toegesneden op het specifieke duurzame energiebeleid van een bedrijf. Het project met FUJIFILM is wederom een voorbeeld van hoe wij invulling geven aan onze missie om te komen tot een duurzame energievoorziening voor iedereen."

Econcern (www.econcern.com)

Econcern's missie is 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern bestaat uit werkmaatschappijen Ecofys, Evelop, Ecostream, Ecoventures en OneCarbon. Gezamenlijk realiseren zij unieke projecten, innovatieve producten en diensten voor een duurzame energievoorziening. Econcern, wereldwijd actief met meer dan 1.200 professionals in ruim 20 landen, staat op plaats 234 in Business Weeks lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa en won de 'European Business of the Year Award 2008'.

Fuji Film (www.FUJIFILM.nl)
FUJIFILM Manufacturing Europe b.v. is een van de grootste productievestigingen van FUJIFILM buiten Japan. Tilburg zorgt voor onderzoek, productie, distributie en verkoop van fotografische materialen en offsetplaten voor de Europese markt, het Midden Oosten en Afrika.

FUJIFILM Tilburg ontwikkelt bovendien nieuwe producten voor bestaande en nieuwe markten. In Tilburg is ook het hoofdkantoor gevestigd van FUJIFILM Europe b.v.

Met meer dan 1000 werknemers is FUJIFILM Tilburg uitgegroeid tot de grootste industriële werkgever van Midden Brabant.



Ingezonden persbericht