Oranjewoud



Oranjewoud ondertekent verklaring Countdown 2010

Oranjewoud heeft op 28 november de Countdown 2010-verklaring getekend. Deze verklaring legt vast dat Oranjewoud de teruggang van de biodiversiteit wil tegengaan door binnen het eigen bedrijf maatregelen te nemen.

Countdown 2010
Wat is biodiversiteit? Biodiversiteit is al het leven op aarde en is essentieel voor onze kwaliteit van leven, en het is onmisbaar voor de economie en cultuur. Toch gaat biodiversiteit nog steeds in snel tempo achteruit. Europa heeft zich politiek verplicht om deze trend voor 2010 om te buigen. Door de Countdown 2010 verklaring te ondertekenen, geven wij dat we actief mee zullen werken om het biodiversiteitsverlies te stoppen.

Bijdrage Oranjewoud
Oranjewoud zal maatregelen treffen op het gebied van haar adviesdiensten omtrent natuur, water, gebiedsontwikkeling, toetsing MER. Zo gaan we biodervisiteit betrekken bij de toetsing van de kader Richtlijn Water (KRW), geven we het aandacht bij opstellen en uitvoeren van beheerplannen en kust en rivier projecten (Ruimte voor de Rivier; Zwakke Schakels e.d.). Ook zal Oranjewoud binnen de eigen organisatie een steentje bijdragen door middel van de mvo-campagne, met bijv. een leaseregeling gericht op energiezuinige auto's en het stimuleren van videoconferencing.

Meer informatie
Wim Kloezen, telefoon (0570) 50 13 15