Juwelen schitteren op Slot Zeist


Het Juweel winterexpositie (28-29-30 november)

ZEIST, 20081110 -- Van 28 tot en met 30 november 2008 is Slot Zeist voor de tweede maal het decor van dé juwelenbeurs van het najaar: Het Juweel. De chique entourage van het Slot is net voor de feestdagen de ontmoetingsplaats van de meest vooraanstaande juweliers, antiquairs en edelsmeden van Nederland, Duitsland en België. Speciaal voor de steeds grotere groep horlogeliefhebbers wordt dit jaar gedurende Het Juweel ook de thema-expositie `De Tijd Vliegt' gepresenteerd, met exclusieve piloten horloges.

Tijdens Het Juweel, dat door de jaren heen is uitgegroeid tot het toonaangevende evenement op het gebied van juwelen, presenteren ruim 20 met zorg geselecteerde nationale en internationale exposanten hun collecties. Deze variëren van exclusieve Zwitserse horlogemerken tot handgemaakte topjuwelen, vintage uurwerken en ambachtelijk zilver. Vooral met het oog op de naderende feestdagen is Het Juweel een paradijs voor de in juwelen en horloges geïnteresseerde bezoeker.

Topmerken
Op Het Juweel Zeist zijn ook dit jaar de absolute topmerken weer present. Vaste publiekstrekkers zijn onder andere het Nederlandse juwelenmerk BRON en de uitgebreide collecties van LeChic. Andere bekende juwelenmerken die gepresenteerd worden zijn o.a. Lapponia, Marco Bicego, Fred Moes, Ponte Vecchio, Tamara Comolli, Les Pavées en Schoeffel en de horlogemerken Omega, Hermès, Milus, Bouchard, Chronosuisse, Eberhard, Ebel, Paul Picot, Frédérique Constant en Porsche Design.

Juwelen op maat
Voor bezoekers die een uniek juweel zoeken, dat speciaal voor hen of als enig exemplaar is vervaardigd, zijn op Het Juweel verschillende vakkundige en exclusieve edelsmeden aanwezig. Zo zal ook edelsmid Wietse Wolters, het aanstormend talent uit Vleuten, dit jaar weer zijn exclusieve ontwerpen tonen.

Themalezing `De Tijd Vliegt'
Lex Stolk is horloge-expert en hoofdredacteur van het upmarket horlogemagazine 00/24. Hij is tevens samensteller van de expositie De Tijd Vliegt rond pilotenhorloges. Lex Stolk geeft op het Juweel lezingen over de rol van horloges in de wereld van de luchtvaart. Dagelijks om 13 en 15 uur in de Huydecoperzaal op de 1-ste étage.

Gesigneerde juwelen
Kirsten Everts is European Jewellery Specialist bij het gerenommeerde internationale veilinghuis BONHAMS. Aan de hand van de Signature Styles Fine Jewelley sale die in december in London zal plaatsvinden krijgt u een uitgebreide introductie over gesigneerde periode juwelen van 1880 tot de zestiger jaren. Dagelijks om 12 en 14 uur in de Huydecoperzaal op de 1-ste étage. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers aan Het Juweel Zeist.

Het Slot Zeist
De prachtige kasteelkamers van het 17e-eeuwse Slot Zeist zijn de perfecte ambiance voor Het Juweel. Het Slot is omgeven door prachtige Engelse tuinen en werd vorig jaar weer heropend na een vakkundige restauratie. Om zo veel mogelijk van deze exclusieve omgeving in ere te houden presenteren de deelnemende partijen hun collecties voornamelijk in glazen vitrines. Bezoekers kunnen bovendien genieten van culinaire heerlijkheden in de stijlvolle Brasserie Marot.

Het Juweel in het kort
Vrijdag 28 t/m zondag 30 november van 11.00-19.00 uur
het Slot Zeist, Zeist

Entreeprijs: ¤ 12,50 pp in de voorverkoop via www.hetjuweel-winterexpositie.nl
¤ 15,-- aan de deur (kinderen tot 14 jaar gratis)
Gratis parkeren in de nabijheid van het Slot Zeist met een Gratis shuttleservice verzorgd door BMW.

Website: www.hetjuweel-winterexpositie.nl