RTV-Noord-Holland


Radioprogramma 'De Ochtend op Radio Noord-Holland' viert 10-jarig bestaan.

De Ochtend is een gevarieerd ochtendmagazine, iedere werkdag tussen 09.00-12.00 uur. Het programma wordt in Noord-Holland door mensen van 20 jaar en ouder als beste beluisterd. Het radioprogramma viert vrijdag 28 november 2008 haar 10-jarige bestaan.

Presentator van het eerste uur, Arjan Burggraaf, bedacht 10 jaar geleden het radioformat zelf. Hij is erg trots dat het programma nog dagelijks zo goed wordt beluisterd: 'Het is iedere dag weer een feest om achter de microfoon te kruipen en te merken hoezeer 'de Ochtend' leeft onder de mensen in Noord-Holland. Het is hartverwarmend hoeveel mensen ons dagelijks bellen met vragen, advies of gewoon om te zeggen dat ze met ons opstaan en naar bed gaan'.

De Rijdende Reporter, Bart Breukel, is ook al 10 jaar aan het programma verbonden. In zijn zendwagen rijdt hij door de provincie en doet live verslag van bijzondere mensen en mooie plekken.

Om op feestelijke wijze stil te staan bij het 10-jarig jubileum, wordt de Ochtend een keer niet vanuit de RTV N-H studio gepresenteerd, maar vanuit een passagiersbus, die vanzelfsprekend helemaal in 'de Ochtend' stijl is gepimpt bestickerd. In deze bus zal Arjan door een gedeelte van Noord-Holland rijden. Op deze tocht neemt hij een groot aantal vaste deskundigen van De Ochtend mee. Onderweg zal de bus op twee plaatsen stoppen om op de koffie te gaan bij trouwe luisteraars, te weten mevr. Kelder in Winkel en mevr. Koning die in Blokker woont.

Het eindpunt van de Ochtendtoer is Thomson Grand-Café De Doele in Purmerend waar 200 mensen zijn uitgenodigd om Arjan en zijn team te ontvangen. Niet alleen enthousiaste en trouwe luisteraars bevinden zich in deze groep, ook oud-medewerkers zijn van de partij.

Om 11.00 uur arriveert het gezelschap in De Doele, waar bij binnenkomst de feestband Oôs Joôs de sfeer er al goed in heeft gebracht met hun welbekende Westfriese muziek.

De Ochtend op Radio Noord-Holland, iedere werkdag van 09.00-12.00 uur Voor dagelijkse programma-informatie ga naar: www.rtvnh.nl en kijk bij programma's.

Jubileumuitzending:
Vrijdag 28 november LIVE van 09.00-12.00 uur
10 jaar de Ochtend op radio Noord-Holland vanuit de bus en De Doele in Purmerend Om 07.30 en 08.45 uur zal Arjan al verslag doen in Noord-Holland Nieuws.