Ikea business: een internationaal online platform voor ondernemers


AMSTERDAM, 20081128 -- IKEA BUSINESS lanceert wereldwijd een online platform voor ondernemers. Via het platform www.IKEA.com/business kunnen zij zich laten inspireren door creatieve oplossingen en slimme ideeën voor de inrichting van vrijwel elke ruimte in hun bedrijf. Bovendien kunnen zij hun kennis delen met ondernemers uit andere delen van de wereld door te laten zien hoe zij het ideale bedrijf hebben ingericht.Het online platform is tevens een plaats om andere ondernemers te ontmoeten en zo te bouwen aan een internationaal zakelijk netwerk.Zo bouwen zij met hulp van IKEA aan het uitbreiden van zakelijke contacten en beschikken zij hiermee in feite over gratis advertentieruimte.

De IKEA BUSINESS website is dé inspiratiebron voor ondernemers die hun bedrijf in hun eigen stijl willen inrichten en tegelijkertijd willen bouwen aan een zakelijk netwerk. "Zowel ervaren als startende ondernemers kunnen bij IKEA BUSINESS terecht voor allerlei slimme en creatieve oplossingen voor de inrichting van elke denkbare ruimte binnen hun bedrijf: van werkplekken tot personeelsrestaurant, van ontvangstruimte tot winkelinrichting", vertelt Ellen van den Boomgaard, woordvoerder van IKEA. "Mensen geven aan de inrichting van hun zaak vaak dezelfde aandacht als aan de inrichting van hun woning. Ze zijn trots op hun bedrijf en willen dit laten zien door een bedrijfsruimte te creëren, waarin zowel klanten als medewerkers zich thuis voelen."

Het ultieme visitekaartje
Ondernemers doen bij IKEA BUSINESS niet alleen inspiratie op voor de inrichting van hun eigen bedrijf, zij kunnen óók anderen ontmoeten en kennis uitwisselen over andere business gerelateerde onderwerpen. Talrijke ondernemers uit alle delen van de wereld geven op het online platform hun visitekaartje af. Zij inspireren andere ondernemers door in de rubriek Presenteer je bedrijf te laten zien welke tips, trucs en technieken zij hebben toegepast bij de inrichting van hun bedrijf. Op deze manier krijgen ervaren en startende professionals volop gelegenheid bij vergelijkbare bedrijven binnen te kijken om te zien hoe zij hun ideale werkruimte hebben ingericht. Zo doen zij niet alleen inspiratie op voor de inrichting van hun bedrijf, maar krijgen zij bovendien de kans zich te presenteren aan een internationaal netwerk van professionals. Van den Boomgaard: "Op deze manier bouwen ondernemers met een beetje hulp van IKEA aan het uitbreiden van hun zakelijke contacten en kunnen zij hun bedrijf kostenloos onder de aandacht brengen."

Inspiratiefilmpjes
Ook kunnen bezoekers korte inspiratiefilmpjes bekijken om te zien hoe collega-ondernemers erin zijn geslaagd hun werkomgeving te verbeteren. De filmpjes geven een beeld van allerlei ideeën en stijlen, die op verschillende manieren toepasbaar zijn. Van creatieve oplossingen op het gebied van sfeer creëren, opbergen en slimmer werken tot pauzeren en vergaderen.

Creëer je eigen `huisstijl'
Ondernemers kunnen bovendien allerlei Tips & Ideeën - variërend van het inrichten van een werkplek tot het vormgeven van een koffiehoek - opdoen. Zo biedt de Stijlzoeker uitkomst als zij willen ontdekken welke stijl, materialen en accessoires het beste bij hun bedrijf passen.


Ook kunnen ondernemers een agenda raadplegen met een overzicht van IKEA BUSINESS get-togethers: inspirerende evenementen, workshops en lezingen in hun regio.

Ondernemerschap in Nederland: feiten en cijfers
* Nederland telde volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) begin dit jaar een recordaantal van bijna 800.000 bedrijven: 40.000 meer dan in 2007. De meeste bedrijven zijn actief in de commerciële en zakelijke dienstverlening.
* Het aandeel ondernemers in de beroepsbevolking in Nederland is met 12 procent relatief hoog in vergelijking met andere landen. Sinds 2006 stijgt zowel het aantal ondernemers als het aantal oprichtingen van bedrijven. Dit blijkt uit een internationale benchmark op het gebied van ondernemerschap die onderzoeksinstituut EIM heeft verricht in 11 landen.
* Startende ondernemers uit Nederland bereiden zich beter voor op het ondernemerschap dan collega's in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van een grote verzekeraar onder 1.150 ondernemers uit deze landen. Opmerkelijk is dat Nederlanders de toekomst het meest met vertrouwen tegemoet zien. Zo verwachten ruim 8 op de 10 starters dat hun bedrijf succesvol zal zijn.
* Vrouwelijke ondernemers netwerken veel meer dan hun mannelijke collega's. Dat vrouwen echte netwerkers zijn, blijkt uit het feit dat liefst 82 procent is aangesloten bij één of meerdere netwerken.

Over IKEA
IKEA is in 1943 door Ingvar Kamprad als eenmanszaak in Zweden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een wereldonderneming. Op dit moment zijn er 286 IKEA woonwarenhuizen in 36 landen. IKEA biedt functionele en mooi ontworpen meubels en woonaccessoires tegen lage prijzen, zodat de meeste mensen ze kunnen betalen. IKEA maakt in de dagelijkse bedrijfsvoering gebruik van milieuvriendelijke mogelijkheden en ondersteunt op structurele basis initiatieven die goed zijn voor bijvoorbeeld kinderen en het milieu. In Nederland heeft IKEA 12 vestigingen: in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo en Utrecht.

IKEA NEDERLAND BV





Ingezonden persbericht