Reisorganisatie Shoestring lanceert eigen video sharing site


AMSTERDAM, 20081128 -- Shoestring heeft een eigen online videokanaal waar reisfilmpjes bekeken en gedeeld kunnen worden. Iedereen die dit wil kan zich op Shoestring.tv gratis aanmelden en zijn leukste, spannendste of meest hilarische reisvideo uploaden en delen. Dit kunnen video's zijn van een eigen vakantie met vrienden of familie of een reisverslag over een favoriete bestemming met tips en adviezen voor andere reizigers. Bezoekers van de site kunnen online vragen stellen of de filmpjes beoordelen. Ook kan een video makkelijk op een andere website geplaatst worden, gemaild worden naar vrienden en familie of gedeeld worden op zogenaamde social bookmark websites zoals eKudos.

Shoestring staat bekend als dé groepsreizen specialist voor avontuurlijke en betaalbare reizen buiten Europa. Het is onderdeel van Kuoni Travel Nederland, waaronder ook merken als Koning Aap, African Holidays, Emotions en Royal Hansa vallen.

Wout Tilders, marketingmanager Kuoni:
"Kuoni en haar submerken groeien mee met het web 2.0 tijdperk door innovatieve, toegankelijke concepten op de markt te brengen. Een Kuoni reisblog Inouk.nl en onze nieuwe videowebsite Shoestring.tv maken de zoektocht naar de ideale vakantiebestemming een unieke en vooral erg leuke beleving. Reizigers oriënteren zich tegenwoordig op veel verschillende manieren, maar vooral door authentieke ervaringen en meningen van andere reizigers. Daar spelen wij met deze inovaties op in."

Eric Nijman, manager e -Commerce Kuoni:
"Online video is altijd al een belangrijk medium geweest voor Kuoni en Shoestring als informatie-middel rondom de avontuurlijke vakanties dus de stap om daar een online community omheen te vormen was voor ons een hele logische. In plaats van alsmaar aan te haken bij de grote spelers op het gebied van online video, communities en reis-content, kiezen wij heel bewust om zelf een platfom op te zetten. Dit levert ons een intensievere band met de consumenten en de leden van de community, wat ons hopelijk veel kennis en inzicht gaat geven in wat er speelt bij de consument. Een extra groot voordeel is dat onze content dus uniek is en we ons daarmee beter kunnen onderscheiden."

Upload en Win!
Maak een account aan op shoestring.tv en upload je leukste, spannendste, mooiste, grappigste of origineelste reisfilmpje en win één van de vier reischeques ter waarde van ¤ 250,-, een 8-daagse rondreis door Egypte voor 2 personen of een echte Shoestring Flightbag!

Shoestring





Ingezonden persbericht