Ingezonden persbericht


Persbericht, EINDHOVEN - 13 oktober 2008

Edison Jazz evenement uitverkocht
Massale belangstelling voor Al Jarreau

De uitreiking van de Edison Jazz/World Music Awards op vrijdag 28 november aanstaande vindt plaats in een uitverkocht Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven. Ruim zes weken voorafgaand aan het evenement is er geen kaartje meer te krijgen.

Het is de tweede keer dat de uitreiking van deze Edison categorie plaatsvindt in Eindhoven. De formule met het fameuze Metropole Orkest als vaste begeleider van internationale topartiesten blijkt een gigantisch succes. De Edison Stichting had in mei van dit jaar al bekend gemaakt dat de Amerikaanse jazz-zanger Al Jarreau naar Eindhoven zou komen. Hij verdient de Edison Oeuvre Prijs en zal een uur lang met het Metropole Orkest optreden. Ook de andere Edison winnaars, waarvan de nominaties binnenkort bekend worden gemaakt, worden gevraagd om op te treden met het orkest. De beroemde dirigent Vince Mendoza tekent voor de arrangementen en de directie.

BCM, dat namens de Edison Stichting het evenement organiseert, is trots op het succes. "Na de eerste editie in 2007 wisten we al dat Eindhoven een goede stad is voor de Edison Jazz uitreiking, maar dat we nu al zoveel belangstelling hebben gaat zelfs onze verwachtingen te boven", aldus BCM-directeur Paul Bruger.