Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 13 november 2008

Nieuwe serie Màs Flamenco van start in het WMDC
Met een optreden van flamencopianist Pedro Ricardo Miño vindt op vrijdag 28 november de aftrap plaats van de nieuwe serie Màs Flamenco in het WMDC. Màs Flamenco is een serie van vier concerten in het seizoen 2008/2009 waarbij de temperamentvolle flamencomuziek centraal staat.

De jonge Pedro Ricardo Miño (27) heeft de flamencomuziek niet alleen in zijn poriën, maar ook in zijn genen. Als zoon van de beroemde danseres Pepa Montes en gitarist Ricardo Miño groeide hij op in de beroemde wijk Triana in Sevilla. De liefde voor de piano bleek even groot als voor flamenco. Met zijn fabelachtige techniek weet hij de flamenco jondo zonder concessies te vertolken op het klavier en heeft hij het instrument geïntroduceerd in de hedendaagse flamencomuziek. In zijn prille carrière trad hij op met verschillende grote namen uit de flamencowereld. Bezetting: Pedro Ricardo Miño - piano / Juan Ruíz - percussissie / Miguel Vargas - contrabas / Abel Arana Jesùs Orteega - dans, compàs en als gast Segunda Falcón - zang.

Aanvang: 20.30 uur | Entree: ¤16/ ¤12 (Rotterdampas, stustudentenuitpas, CJP)

Andere concerten in deze Màs Flamenco serie:
Vrijdag 20 maart: Flamencogitaar virtuoos Miguel Ángel Cortés Zaterdag 25 april: Avontuurlijke flamenco van Pellizco Vrijdag 22 mei: Flamenco trio Tino

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie. Met dank aan EU, dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.

Kim van Hardeveld
Publiciteit (ma t/m do)
World Music and Dance Centre
Pieter de Hoochweg 125
3024 BG Rotterdam
010 - 2444516
kim@wmdc.nl / www.wmdc.nl