Ingezonden persbericht


5 jaar Verstand van Smaak

Smaakvolle tentoonstelling met 35 internationale kunstenaars

Van 28 november tot en met 8 december zal voor de vijfde keer zal de expositie Verstand van Smaak worden gehouden in het Temporary Art Centre. Vrijdag 28 november zal om 21.00 uur deze inspirerende expositie worden geopend. De openingstijden zijn van 12.00 tot 18.00 uur op zaterdag en zondag.

Het sterke concept van de voorgaande keren blijft gehandhaafd: een ontmoeting met kunst, waarbij diversiteit, eigenzinnigheid en ruimte voor de kunstenaar centraal staan. Het gaat om recent werk van meer dan 35 kunstenaars uit de directe omgeving, uit andere steden en van over de grens.

De genodigde kunstenaars zijn vrij in hun keuze wat ze het publiek willen laten zien. Zowel voor de kunstenaar als de bezoeker levert dit nieuwe mogelijkheden op. Voor de kunstenaar betekent dit ruimte om zelfgekozen werk te laten zien. Werk dat niet gemaakt is in functie van een tentoonstelling, maar puur en oprecht werk. De intensiteit waarmee het werk gemaakt is, kan zo direct door de bezoeker worden ervaren.

Door het gebrek aan begeleidende teksten en een sluitende context van het geheel word je als bezoeker uitgedaagd om je eigen smaak te onderzoeken en herwaarderen. De bezoeker kan door de heldere presentatie en diversiteit een mening vormen. Je wordt zo teruggeworpen in het gebied van de smaak en vanuit dit gebied kan er werkelijk een dialoog ontstaan met de getoonde kunstwerken.

Tijdens de komende editie zal er ondermeer nieuw werk te zien zijn van Aaron van Erp, een doe-het-zelf boekverbranding door Erwin van Doorn en een samenwerking van Frido Evers met een viertal kunstenaars uit Noorwegen. Uit Groningen komt Isabella Werkhoven met haar fascinerende landschappen. Wietse Eeken komt ook nu weer met beeldhouwwerk. Verder zal de uit Antwerpen afkomstige Friet Rietdijk zijn monumentale doeken met bomen laten zien. Een paar nieuwe namen zijn: Harmen de Hoop, Saske van der Eerden, Niels Thissen, Rogier Walrecht, Rens Agterkamp en de fotograaf Boudewijn Bollmann.

Voor de complete deelnemerslijst verwijs ik u naar de website www.tac.nu.


---



Ingezonden persbericht