Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Filmdag Allemaal Engelen met de klassieker Der Himmel über Berlin

Engelendag in Museum Catharijneconvent en Louis Hartlooper Complex

Utrecht, 20 november 2008 - Beschermengelen, wraakengelen en aartsengelen: op de tentoonstelling Allemaal Engelen in het Utrechtse Museum Catharijneconvent zijn ze allemaal aanwezig. Op vrijdag 28 november en woensdag 17 december is een bezoek extra leuk. Dan is er een speciaal engelenarrangement, in samenwerking met het Louis Hartlooper Complex. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen bezoekers mee op engelenpad, inclusief rondleiding, lunch en film Der Himmel über Berlin.

Na ontvangst met koffie en gebak in het museum is er een rondleiding over de tentoonstelling Allemaal Engelen. Deze verrassend vormgegeven tentoonstelling geeft een compleet overzicht van de engel in de kunst door de eeuwen heen. Daarna volgt een stadswandeling onder leiding van een gids naar het nabijgelegen Louis Hartlooper Complex op het Ledig Erf. Daar staat een uitgebreid lunchbuffet klaar. Vervolgens gaat u de sfeervolle oude filmzaal in en wordt de prachtige klassieker Der Himmel über Berlin van de Duitse regisseur Wim Wenders vertoond. Een film die met mooie beelden en veel fantasie de essentie van het menselijk leven tracht te doorgronden.

Vrijdag 28 november en woensdag 17 december
11:00 ­ 16:00 uur | ⤠37,50 / ¤ 30,- met museumkaart Reserveren: infoo@catharijneconvent.nl | tel. 030 231 3835 Let op, reserveren niet via museum en niet via Louis Hartlooper Complex Meer informatie op: www.allemaalengelen.nl en www.hartlooper.nl

Inhoudelijk programma:
11.00 - 11.30 uur Ontvangst met koffie en gebak in Museum Catharijneconvent 11.30 - 12.30 uur Tentoonstelling Allemaal Engelen bekijken 12.30 - 13.00 uur Wandeling naar Louis Hartlooper Complex o.l.v. stadsgids 13.00 - 13.45 uur Lunchbuffet
13.45 - 16.00 uur Der Himmel über Berlin

Extra info over de tentoonstelling:
Al eeuwenlang zijn mensen gefascineerd door engelen: geheimzinnige wezens, die zich als boodschappers tussen hemel en aarde bewegen. Engelen zijn ook nu overal om ons heen: in het taalgebruik, de reclame, op het toneel, in de film, de muziek en natuurlijk in de beeldende kunst. Waar komt ons collectieve beeld van de engel vandaan? Is die belangstelling te verklaren? De tentoonstelling Allemaal Engelen brengt al deze engelen op een indrukwekkende manier bij elkaar en vertelt het verhaal van de engel door de eeuwen heen tot op de dag van vandaag.

Extra info over de film:
Damiel is een engel, die samen met andere engelen boven Berlijn zweeft om de eenzame en verdrietige inwoners te helpen. Na eeuwen als engel te hebben geleefd, wil hij eigenlijk eens als normaal mens van vlees en bloed leven, om te zien wat hij allemaal mist en om ook eens van de geneugten van de mens te proeven. Dan ontmoet hij een circusacrobate, en nu weet hij zeker dat hij liever tot de levenden wil behoren.

EINDE PERSBERICHT

Contactgegevens:
Anke Nicolai
Publiciteit & Evenementen
Louis Hartlooper Complex
T: 030 2320452