Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 28 november 2008

Autodesk certificeert hyperMILL voor Autodesk Inventor 2009

Autodesk, de aanbieder van 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft hyperMILL, de CAM-applicatie van Open Mind Technologies, gecertificeerd voor Autodesk Inventor 2009. Het CNC-pakket hyperMILL wordt al jaren wereldwijd gebruikt voor 2D-, 3D- of 5-assig frezen in de werktuigbouw, de auto- en luchtvaartindustrie en is een populair pakket onder fabrikanten van gereedschappen en matrijzen.

hyperMILL-gebruikers kunnen dankzij de certificering voor Autodesk Inventor 2009 hun CAD-processen combineren met de CAM-applicatie hyperMILL. De interfaces van beide applicaties zijn optimaal op elkaar afgestemd, hetgeen de kans op menselijke fouten verkleint en de acceptatie bij nieuwe gebruikers bespoedigt. Dankzij de integratie van beide pakketten is er maar één gezamenlijke database nodig voor beide applicaties en is hyperMILL te openen in de Inventor-interface. Hierdoor kan de gebruiker zijn complete productieproces transparanter en daardoor veiliger en met meer zekerheid inrichten. Dankzij de volledig doorgevoerde associativiteit met Autodesk-constructiegegevens is het bovendien mogelijk CAM-handeling automatisch bij te werken op basis van veranderingen in CAD-modellen.

De voordelen van de certificatie voor hyperMILL-gebruikers liggen voor de hand. Gebruikers van de pakketten kunnen gedurende het complete maakproces één uniform gegevensmodel gebruiken en daarmee alle fasen van het maakproces regelen, van ontwerp tot programmering en simulatie. Aangezien het CAD-systeem en het CAM-systeem gebruik maken van dezelfde database, wordt het mogelijk gelijktijdig ontwerpen te maken en berekeningen erop uit te voeren. Autodesk heeft hyperMILL niet alleen gecertificeerd voor Inventor 2009, maar heeft ervoor gezorgd dat ook gebruikers van Autodesk Inventor 2008, versies 11 en 10, in hun vertrouwde ontwerpomgeving kunnen blijven werken.

De hyperMILL-versie voor Autodesk Inventor is gebaseerd op hyperMILL v9 en bevat alle benodigde functionaliteiten voor feature recognition. Deze feature recognition 'leert' de software bepaalde handelingen te herkennen en te herhalen; de gebruiker kan een voorbeeldbewerking definiëren en uitvoeren en deze vervolgens toepassen op meerdere plaatsen in het model. De automatische herkenning en uitvoering van geometrische vormen is over het totale model mogelijk; hyperMILL brengt alle holtes, gaten en vlakken in kaart en slaat deze vervolgens op in een feature-lijst of converteert ze naar en importeert ze in hyperMILL. Aan deze features kunnen dan weer complexe machinesequenties toegekend worden in de vorm van macro's. Bovendien wordt de feature-lijst bidirectioneel opgesteld, zodat de features zowel in de lijst zelf als in het CAD-model geïdentificeerd kunnen worden. Bestaande knowhow en ontwerpen kunnen dus op een efficiënte manier hergebruikt worden, waardoor de complexiteit van een project en de daarmee samenhangende tijdsdruk aanzienlijk teruggedrongen worden.

Dankzij de grote verscheidenheid aan voorinstellingen en de compatibiliteit met Inventor, biedt de combinatie Autodesk Inventor-hyperMILL een zeer hoge mate van flexibiliteit. Die wordt nog versterkt door het feit dat feature recognition gecombineerd kan worden met multi-asbewerkingen, waardoor het mogelijk wordt booropdrachten automatisch, in één enkele opdracht, te laten uitvoeren, eventueel vanuit verschillende kanten en onder verschillende boorhoeken. Met de combinatie hyperMILL en Autodesk Inventor heeft iedere gebruiker toegang tot een reeks efficiënte en tijdsbesparende processen voor 2D-, 3D- en multiasbewerkingen en tot een groot aantal voorinstellingen voor vijfassig simultaan frezen en draaien.


---