Politie Limburg-Noord

Politie Roermond lost overvallen met pepperspray op


Datum: 28-11-2008
Tijd bericht: 13:59
Plaats: Roermond
De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van twee overvallen waarbij pepperspray werd gebruikt. Het ging om een poging en een daadwerkelijke overval die woensdagavond werden gepleegd op de Bisschop Lindanussingel en de Monseigneur van Gilsstraat. De verdachten zijn een 16-jarige en 18-jarige jongen uit Roermond en een 19-jarige man uit Herten.

De politie kwam de verdachten woensdagavond op het spoor toen twee vrouwen uit Reuver en Roermond even na acht uur door twee mannen werden overvallen op de Bisschop Lindanussingel. Daarbij werd pepperspray gebruikt waarna de overvallers er met een schoudertas vandoor gingen. De politie stelde samen met Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van Stadstoezicht een onderzoek in. Dankzij een oplettende automobilist, die een verdachte persoon had gezien, troffen ze de 18-jarige verdachte aan op Voorstad St. Jacob. Hij voldeed aan het signalement en had bankpasjes van het slachtoffer bij zich. Bij de fouillering bleek dat hij in bezit was van pepperspray. Kort daarna trof de politie op de Hertenerweg een auto aan met daarin de twee andere personen. In de auto lag een honkbalknuppel en een neppistool. Een van hen voldeed ook aan het opgegeven signalement.

De eerdere poging vond die avond plaats op de Monseigneur van Gilsstraat. Daarbij werd een 59-jarige automobiliste uit Roermond met pepperspray in haar gezicht gespoten. Ze wist in haar auto te komen, sloot die af met de centrale vergrendeling en ging er vandoor.

De 19-jarige verdachte was vooralsnog niet bij de overvallen betrokken. De andere twee verdachten worden vrijdagmiddag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.