Gemeente Apeldoorn

Internettelevisie Politieke Markt Apeldoorn

De lokale politiek volgen vanuit je luie stoel. Voor de zomer is al geëxperimenteerd en sinds 11 september is de Politieke Markt Apeldoorn te volgen via internet. De vergaderingen worden uitgezonden via een webcastsysteem. De afgelopen maanden is het webcastsysteem geïmplementeerd en inmiddels is het volledig operationeel. Als eerste gemeente in Nederland wordt er tegelijkertijd en live vanuit vier zalen gewebcast. Alle openbare vergaderingen worden live uitgezonden en staan vrijwel direct in het archief. De oplossing van Company Webcast en de gemeente Apeldoorn is uniek in Nederland.

Daarom is nu het moment gekomen om meer bekendheid te geven aan 'Internettelevisie gemeenteraad Apeldoorn' met als doel de politiek in de huiskamer te brengen en toegankelijk te maken voor iedereen.

De raad maakt de komende weken reclame voor dit instrument. Om extra invulling te geven aan de mogelijkheden van het webcasten zullen de komende drie weken een kwartier voor de vergadering de woordvoerders een kort statement afleggen over een onderwerp dat die avond wordt besproken. Aanstaande donderdag 4 december zal dit gaan over het onderwerp 'Verkeerskundige aansluiting Zevenhuizen en Zuidbroek'.

De gemeenteraad nodigt iedereen van harte uit de Politieke Markt te bezoeken. Live in de raadzaal of op internet www.apeldoorn.nl/gemeenteraad. Terugblikken kan ook, via het webcastarchief. Wij horen graag uw ervaring.

//////////////////////////////////////////