Ingezonden persbericht


Ruim 550 genomineerden bij Beste Buur 2008 Verkiezing Wie wordt de Beste Buur van 2008?

Voor het tweede jaar organiseert Stichting Buurtlink op www.buurtlink.nl de Beste Buur Verkiezing. Alle buren in Nederland wordt de kans geboden om een buurman of buurvrouw, die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de buurt, in het zonnetje te zetten. Iedereen kan via Buurtlink.nl zijn Beste Buur nomineren en uiteraard stemmen. De verkiezing is sinds twee dagen online en er zijn inmiddels ruim 550 genomineerden en duizenden stemmen binnengekomen. De Beste Buur Verkiezing 2008 loopt tot 17 december 2008. De verkiezing is te vinden op www.buurtlink.nl .

Publieksjury en Vakjury
Uit de buurmannen en/of buurvrouwen, waar online het meeste op gestemd is, bepaalt een vakjury de Beste Buur 2007. De vakjury bestaat uit Samira Bouchibti (Tweede Kamerlid PvdA), Piet Paulusma (weerman SBS 6), Petra Verhoeven (Winnares Beste Buur 2007 Verkiezing) en Linda Nijboer (Communicatie Media-adviseur Univé Verzekeringen).

Prijzen

De winnaar van de Beste Buur Verkiezing 2008 wint 1000 euro om aan een buurtinitiatief te besteden. Bovendien wint de Beste Buur een ballonvaart boven zijn of haar eigen buurt. De nummers twee tot en met tien ontvangen ieder een cheque van 250 euro om ook een buurtinitiatief mogelijk te maken. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Univé Verzekeringen.

Wat is Buurtlink.nl?

Op Buurtlink.nl komt de bezoeker op de website van zijn of haar buurt. Op de website kunnen buurtbewoners contact met elkaar opnemen en informatie met elkaar delen over de buurt. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland. Buurtlink heeft 360.000 leden en 500.000 unieke bezoekers per maand. Meer informatie over Buurtlink.nl vindt u op www.buurtlink.nl.

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de sociale cohesie in de samenleving. Stichting Buurtlink is vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij.

Noot voor de redactie,