Ingezonden persbericht


Persbericht, 28 november 2008

Succesvolle herfinanciering Welzorg Groep
Goede vooruitzichten voor toekomst geven bankenconsortium vertrouwen

Welzorg, marktleider op het gebied van (mobiliteits)hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten in Nederland, heeft een 90 miljoen euro herfinanciering van het bedrijf succesvol afgerond. Drie bestaande bankrelaties van Welzorg, ABN AMRO, Rabobank en Intermediate Capital Group hebben de herfinanciering gearrangeerd. De nieuwe financiering biedt Welzorg de ruimte om verder te groeien in de markt voor (mobiliteits)hulpmiddelen.

Vertrouwen
Gerard Brand, CEO Welzorg Groep, over deze herfinanciering: "We zijn enorm tevreden dat we de herfinanciering van ons bedrijf binnen een korte periode hebben kunnen afronden. Zeker gezien de ontwikkelingen in de huidige financiële markt, geeft de slagvaardigheid tijdens het herfinancieringproces aan dat er veel vertrouwen is in de toekomst van ons bedrijf."

Remko Hilhorst, deputy director bij IK Investment Partners de grootaandeelhouder van Welzorg: "Met behulp van Welzorgs huisbanken was het mogelijk om deze financiering snel af te ronden, een unieke prestatie in deze turbulente financiële tijden. Deze nieuwe financiering geeft Welzorg ook de mogelijkheid om verder te groeien op basis van haar succesvolle strategie."

Ook ABN AMRO is tevreden over de financiering, aldus Dick Wissink, Senior Relationship Manager Corporate Clients: "De bank heeft vertrouwen in het recent versterkte management van Welzorg en de uitstekende toekomstperspectieven van de onderneming, wat met het verstrekken van deze nieuwe faciliteit wordt onderstreept. Wij zijn zeer verheugd dat wij ook in de toekomst het huisbankierschap voor Welzorg kunnen blijven vervullen."

Jeroen Defesche, adviseur corporate finance bij Rabobank: "Welzorg is al jaren onbetwist marktleider en heeft aangetoond op een goede manier in te kunnen spelen op veranderende (markt)omstandigheden. Dit heeft ons als bank het vertrouwen gegeven de herfinanciering te arrangeren en daarmee de relatie te continueren."

Over Welzorg Groep
De Welzorg Groep is marktleider op het gebied van de verstrekking (distributie, service, onderhoud en verhuur) van mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten in Nederland. De onderneming is ook actief in Denemarken en Zweden.

Welzorg werd in de transactie geadviseerd door Nielen Schuman en Clifford Chance. De banken werden geadviseerd door Allen & Overy.

----------

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht