Ingezonden persbericht


Raymzter ambassadeur Right Now festival

Bekende Nederlandse rapper verbindt zich aan mensenrechten festival op 10 december in Den Haag

28 november 2008, Den Haag - Rapper Raymzter is ambassadeur voor het Right Now Festival op woensdag 10 december in Het Paard van Troje, in Den Haag.

Het festival is in het leven geroepen om het zestigjarige bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te vieren. In het bekende poppodium treden behalve Raymzter onder andere ook Kraak & Smaak, Typhoon, Boemklatsch, Hind en Sticks & Rico op. Ook komen jongeren aan het woord, die wereldwijd strijden voor hun rechten en brengen films, dansoptredens, debatten en workshops mensenrechten onder de aandacht.

Betrokken
Raymzter (echte naam Raymond Rensen) is een Nederlands-Marokkaanse rapper uit Almere. De nummers van Raymzter vallen op door de autobiografische elementen en de scherpe sociaal-politieke observaties. Zijn bekendste hits zijn 'Kutmarokkanen', 'Altijd laat' en 'Down met jou'.

"Ik sta achter het Right Now festival, omdat mensenrechten de basis zijn van ieders bestaan en ontwikkeling.", zegt Raymzter. "Niet voor niets heeft bijna de hele wereld op 10 december 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend. Afschuwelijk dat deze rechten toch nog dagelijks, wereldwijd worden geschonden! De Universele Verklaring moet daarom weer in de schijnwerpers worden gezet. Net als jongeren die zich inzetten voor de bescherming van de mensenrechten. Zij moeten een stem krijgen, want wat heb je aan je mensenrechten als niemand luistert?! Daarom nodig ik iedereen uit om op woensdag 10 december 60 jaar mensenrechten te vieren in Paard van Troje!"

Je eigen recht
Het festival sluit de Right Now campagne af. Hierin staat de 'Write your own right contest' op www.rightnowfestival.nl centraal. Jongeren kunnen op een virtuele muur - de zogenaamde Tag Wall - zelfbedachte mensenrechten plaatsen, waarvan zij vinden dat die nu ontbreken. De verzamelde rechten worden op 10 december overhandigd aan minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. Jongeren roepen de regering zo op om meer aandacht te besteden aan mensenrechten in binnen- en buitenland.