Politie Zeeland


---


Z-2302-2008 Fietsendieven aangehouden, Axel
Door de politie zijn afgelopen weken drie jongens aangehouden voor fietsendiefstal.
In oktober werden een 14-jarige jongen uit Axel en een 15-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen op heterdaad betrapt door een burger toen zij op de Van Halewijnstraat in Axel een fiets wilden stelen. De politie werd gebeld en beide jongens werden aangehouden waarna ze werden meegenomen naar het politiebureau.
Met de aanhouding van beide jongens kwam de politie nog vier, nagenoeg nieuwe fietsen op het spoor. Uit onderzoek bleek dat deze fietsen door een andere 15-jarige jongen uit Axel waren gestolen. Hij had deze fietsen verborgen in de tuin van zijn buurman. Deze jongen werd op een later tijdstip aangehouden.
Tijdens zijn verhoor bekende hij in totaal ongeveer 10 fietsen en één bromfiets te hebben gestolen, allemaal in Axel. Een deel hiervan had hij al doorverkocht.
De koper van de gestolen bromfiets is door de politie achterhaald, dit betreft een 40-jarige Terneuzenaar. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Voor de politie was het moeilijk om de eigenaren te achterhalen van de aangetroffen fietsen. Dit omdat vaak geen aangifte gedaan was of omdat de gegevens op de aangifte niet compleet waren. Van een drietal fietsen is nog steeds geen eigenaar bekend. Geadviseerd wordt dan ook om altijd een registratiekaart (gratis af te halen op het politiebureau) in te vullen wanneer u een fiets heeft gekocht.

---- --