Huibers wint PGO-MC Professionaliseringsprijs 2008


AMSTERDAM, 20081128 -- De PGO-MC Professionaliseringsprijs 2008 is toegekend aan prof. dr. Theo Huibers MMC, managing partner van strategisch adviesbureau Thaesis, hoogleraar information retrieval aan de Universiteit Twente en lector Crossmedia Strategy & Design van Saxion. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een oud-afgestudeerde van de Postgraduate Opleiding Management Consultant (PGO-MC) die een blijvende, eigen bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en professionalisering van het organisatieadviesvak.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een van de oud-afgestudeerden van de Postgraduate Opleiding Management Consultant van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Op dit moment hebben 334 adviseurs de Master afgerond. De prijs bestaat uit een sculptuur die professionalisering symboliseert. Theo Huibers rondde zijn Master Management Consultant af in 2001 en is voorgedragen voor de prijs vanwege zijn brede, initiërende werk op adviesgebied en de wijze waarop hij dit in vele boeken en artikelen vastlegt.

Laudatio
Prof. dr. P.K. Jagersma, kerndocent aan de PGO-MC, sprak de laudatio uit. Hij benadrukte dat de reputatie van een organisatieadviseur bestaat bij de gratie van goede publicaties. Jagersma: "Huibers heeft een interessante collectie artikelen en boeken gepubliceerd die hij solide heeft onderbouwd met ervaringsfeiten en databases. Hij heeft de relevantie van het onderwerp `informatie en organisatie' aangeduid in nationale en internationale media. Bovendien kan zijn gepubliceerde deskundigheid gedoceerd en derhalve gedeeld worden." Jagersma roemde bovenal Huibers' plezier, brede ervaring en multidisciplinariteit.

Jury
De prijs is dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. De jury bestond uit: mevrouw drs. T.A. Maas-de Brouwer, lid Eerste Kamer; mevrouw M.L.L.C. van Beek MMC, voorzitter VUsie; prof.dr. D. Keuning, voorzitter jury en programmaleider PGO-MC; kerndocenten prof.dr. J.F. Bolweg, prof.dr. Y.D. Burger cmc, prof.dr. L.I.A. de Caluwé (Centre for Research in Consultancy PGO-MC), prof.dr.mr. S. ten Have prof.dr. P.K. Jagersma.