Ingezonden persbericht

Streaming real time koersen op DFT.nl

Amsterdam, 27 november 2008

Vanaf vrijdag 28 november biedt DFT.nl, de site van de Financiële Telegraaf, realtime gedane koersen van de aandelenmarkt van Euronext Amsterdam. De koersen worden bovendien streaming weergegeven. DFT.nl maakt daarvoor gebruik van een nieuwe dienst van NYSE Euronext.

Donderdagmiddag om half zes luidde plaatsvervangend hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf de slotgong van de beurshandel van donderdag 27 november. Tegelijk kwam er een einde aan een tijdperk: een tijdperk waarin de particuliere belegger een belangrijke achterstand had op de beroepshandel, omdat vrij toegankelijke beleggersites alleen maar koersen mochten laten zien die minimaal vijftien minuten oud waren.

"De superactuele beurskoersen zorgen ervoor dat de miljoenen bezoekers per maand van DFT.nl exact op de hoogte zijn wat er op de effectenbeurs gebeurt," aldus Paradijs. "Dit is een fantastische, unieke service. Voor DFT.nl zijn de realtime koersen naast het financiële nieuws, de analyses van beursgoeroes, het forum en alle andere informatie uit de financiële wereld een verrijking. De Financiële Telegraaf kan daardoor de huidige vooraanstaande positie op internet verder uitbouwen."

DFT.nl is veruit de grootste financiële site van Nederland. Patrick Loppé, channel manager DFT.nl: "We zijn dan ook aan onze stand verplicht om de streaming realtime koersen voor al onze bezoekers beschikbaar te maken. Wij hebben daarom gekozen voor de beste technische oplossing in de markt zonder ingewikkelde downloads voor bezoekers. Zo zijn onze koersen ook te zien in kantooromgevingen met strengere eisen voor internetgebruik."

"We zijn trots op de samenwerking met De Financiële Telegraaf. Het is een unicum dat De Financiële Telegraaf als eerste krant real time gedane koersen online op haar website www.dft.nl aanbiedt zonder extra kosten voor de lezers. De koersen zijn niet alleen real time, maar ook streaming te volgen, en wijzigingen van de koersen zijn van seconde tot seconde direct zichtbaar. Op deze manier hebben de lezers en/of beleggers relevante beleggingsinformatie altijd direct bij de hand. Dagelijks levert ShareCompany, direct of indirect, onze informatie aan zo'n 300.000 beleggers. Deze groep beleggers is zeer kritisch. Het is daarom een logische stap dat De Financiële Telegraaf voor ShareCompany heeft gekozen, gezien onze jarenlange expertise en reputatie op het gebied van het leveren van elektronische informatiediensten", aldus Franz Schrandt, directeur ShareCompany.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en omvat de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, Basismedia, Telegraaf Tijdschriften Groep, Pilarczyk Media Groep, Telegraaf Productiehuis en Librium TV. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels, even zoveel websites, diverse 'out of home TV' netwerken en een aantal videoproductiehuizen. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het eerste complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en - platformen, die onmisbaar zijn voor consument
en adverteerder.

Over ShareCompany
ShareCompany levert elektronische informatiediensten en op maat gemaakte applicaties aan beleggers, professionele beleggingsinstellingen en het bedrijfsleven. ShareCompany voorziet in de informatiebehoeften van vele particuliere beleggers in Nederland. ShareCompany legt zich in toenemende mate toe op het verwerken, distribueren en presenteren van verschillende informatiediensten en -producten.

Naast de hoofdactiviteit, het leveren van koersinformatie, voorziet ShareCompany haar klanten ook van uitgebreide achtergrondinformatie over Europese beursgenoteerde ondernemingen. ShareCompany verzorgt de productie van koersinformatiepagina's voor landelijke dagbladen zoals NRC Handelsblad en het Algemeen Dagblad, en levert onder andere data ten behoeve van de financiële teletekstpagina's van RTL Nederland, en de streaming real time koersinformatiesystemen voor Rabobank en SNS Bank

Noot voor de redactie (